PornHub va verifica folosind date biometrice utilizatorii care publică material video pe platforma sa

04.02.2021
PornHub va verifica folosind date biometrice utilizatorii care publică material video pe platforma sa

În urmă cu doar câteva luni, site-ul pentru clipuri video pentru adulți PornHub anunța că va șterge majoritatea conținutului publicat pe platformă de utilizatorii neverificați. Compania era acuzată de găzduirea unor clipuri problematice, precum clipuri de tip „revenge porn”, fără consimțământul victimelor, pornografie infantilă și alte astfel de materiale, urcate pe serverele PornHub de către utilizatori anonimi. Compania anunță acum că va folosi noi metode de verificare a conținutului, cât și soluții automatizate care folosesc date biometrice pentru aprobare.

Toți cei care vor urca materiale pentru adulți pe PornHub vor fi verificați

În continuare, PornHub nu va mai permite urcarea de conținut pe platforma sa decât celor care sunt înscriși în PornHub Model Program, echivalentul unui cont de genul YouTube Partener. Acești creatori de conținut vor fi în continuare verificați înainte de a fi aprobați, dar procesul va fi îmbunătățit. De acum înainte, nu va fi de ajuns să oferi o fotografie și un document legal emis de țara în care ai cetățenie, precum un act de identitate sau pașaport.

PornHub apelează la compania Yoti, care oferă servicii de verificare a identității. Aceasta va introduce fotografia și documentele în sistemul propriu, care folosește datele biometrice pentru a valida dacă cele două sunt valide. În cazul persoanelor transgender, care ar putea fi afectate de această metodă, PornHub a apelat la Sparkle, o fundație din Marea Britanie, care se va ocupa de verificarea persoanelor de acest gen.

În continuare însă, conținut nepermis ar putea ajunge în baza  de date PornHub, iar compania spune că va crește eforturile de a-l elimina. Va apela în primul rând la echipe mai mari de moderatori, care să treacă prin conținut, dar va monitoriza mai bine și cuvintele cheie pe care utilizatorii le-ar putea folosi atunci când urcă astfel de conținut în încercarea de a ocoli regulamentul.

Celebrul site pentru adulți ia toate aceste decizii în urma unei investigații din presa americană, în urma cărora procesatorii de plăți precum MasterCard și VISA au refuzat să mai lucreze cu compania după ce s-a dovedit că aceasta găzduia mult conținut problematic fără ca acesta să fie moderat în vreun fel.

Conform Vice, reprezentanții VISA nu au luat încă decizia dacă vor sista limitările asupra plăților de pe PornHub, însă o vor face imediat ce investigația proprie se va încheia, probabil după ce toate aceste noi inițiative de pe site vor intra în vigoare.

sursa: Vice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult