Unde au dispărut 10 milioane de clipuri pentru adulți de pe PornHub

14.12.2020
Unde au dispărut 10 milioane de clipuri pentru adulți de pe PornHub

PornHub, cel mai cunoscut site pentru adulți din lume, a anunțat că nu va mai permite urcarea de clipuri pentru utilizatorii de rând și că șterge tot conținutul „independent”. Această decizie vine în urma unei investigații New York Times, care a dezvăluit că de-a lungul timpului, pe PornHub au fost urcate de către utilizatori clipuri fără acordul persoanelor, sau chiar și clipuri cu minori. Acel articol a dus la blocarea plăților către PornHub prin intermediul sistemelor de plată Visa și MasterCard.

Compania a anunțat că va limita funcțiile încă de săptămâna trecută iar de astăzi, acestea au intrat în vigoare.

Conținutul PornHub urcat de comunitate a dispărut peste noapte

Nu mai puțin de 10 milioane de clipuri video au fost șterse de pe site. Acestea au fost urcate de utilizatori neverificați sau de către utilizatori care nu fac parte din programul de „parteneri”, care le permite să încaseze bani din reclame, într-un sistem nu foarte diferit de cel de pe YouTube.

De acum înainte, numai utilizatorii cu conturi verificate, adică deținute de utilizatori care nu sunt anonimi și pot fi identificați după documente legale, pot urca clipuri pe PornHub. Ceilalți sunt partenerii companiei, care încasează și bani de pe platformă. Download-urile au fost complet oprite pe PornHub, în afară de secțiunea de clipuri plătite, de unde utilizatorii le pot cumpăra și descărca.

Având în vedere că înainte PornHub avea peste 13,5 milioane de clipuri online, cea mai mare parte a conținutului de pe platformă este acum inaccesibil. Au rămas în jur de 2,9 milioane de clipuri, toate urcate de conturi „curate”.

Mindgeek, compania din spatele PornHub, spune că procesul de verificare va fi extins la toate site-urile pe care le are în portofoliu. Printre acestea se numără alte două site-uri de clipuri video pentru adulți foarte populare: YouPorn și Redtube.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult