Samsung anunță programul One UI 6 beta, doar pentru a-l retrage aproape imediat

10.08.2023
Samsung anunță programul One UI 6 beta, doar pentru a-l retrage aproape imediat

Cu evenimentul de lansare Galaxy Fold/Tab deja încheiat, Samsung încearcă să captiveze atenția fanilor cu programul de testare One UI 6 beta. Doar că firmware-ul bazat pe Android 14 nu este tocmai pregătit pentru debut oficial, fie și la stadiul de testare beta.

Astfel, Samsung a lansat campania de testare One UI 6 beta pentru Galaxy S23, doar pentru a retracta în scurt timp anunțul publicat pe site-ul oficial. Aparent, reacțiile legate de firmware-ul Android 14, primite din partea utilizatorilor din SUA, Coreea de Sud și Germania, au fost atât de negative încât au determinat oprirea imediată a programului de testare beta, spre a nu afecta prea mult reputația Samsung.

Noul software încearcă să preia majoritatea îmbunătățirilor pe care Google le-a rezervat versiunii Android 14, cum ar fi accesibilitate mai bună a funcțiilor de sistem și protecție sporită la partea de securitate. Alte optimizări vizează partea de modernizare a interfeței, Google preluând unele trăsături demonstrate prima dată cu versiunea Android 12, reimaginate conform tematicii Android 14. Tot vizând partea de interfață, One UI 6 ar putea oferi versiuni diferite pentru meniul Lock Screen, selectate în mod automat pe baza profilului de utilizare selectat.

Chiar dacă programul de testare One UI va demara în curând, ar putea fi nevoie de mai multe versiuni beta pentru obținerea unor versiuni firmware suficient de mature pentru lansare oficială. Cert este că lansarea One UI 6 nu poate întârzia cu mult peste debutul oficial Android 14, anticipat pentru luna august 2023.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult