Samsung Germania face o surpriză cumpărătorilor tăind prețurile exact cât este valoarea TVA-ului

08.05.2020
Samsung Germania face o surpriză cumpărătorilor tăind prețurile exact cât este valoarea TVA-ului

Aparent, doar pentru comenzile primite în magazinele din Germania, Samsung derulează în acest week-end o promoție inedită, reducând prețul unora dintre produsele cele mai populare cu exact diferența ce ar fi revenit în mod normal statului german, sub forma taxei pe valoare adăugată (TVA).

Concret, Samsung nu elimină TVA-ul produselor, ci doar aplică o reducere astfel încât costul suportat de cumpărători este egal prețului dintr-o zi obișnuită a săptămânii, calculat fără a lua în calcul TVA-ul de 19% (la fel ca în România). Din punct de vedere matematic, reducerea aplicată este 15,966% din prețul brut de achiziție.

Oferta vizează mai multe produse din gama smartphone, notebook-uri, căști audio, etc.  Spre exemplu, doritorii pot comanda un telefon Galaxy S20 Ultra 5G la prețul de 1133 euro, în loc de 1349 euro. Cumpărătorii pot  economisi 175 de euro din prețul unui telefon Galaxy S20+ 5G, sau 159  euro din prețul lui Galaxy S20 5G. Cea mai mare economie, de 236 euro, poate fi obținută comandând un telefon Galaxy Z Flip.

Scopul campaniei

Campania promoțională anunțată de Samsung are scopul de a resuscita vânzările prăbușite le minime istorice, odată cu întreaga economie a Germaniei, ca efect al măsurilor de carantină impuse pentru combaterea pandemiei de Coronavirus.

Campania promoțională fără TVA a Samsung Germania durează până pe 11 mai și în limita stocurilor disponibile, doritorii fiind sfătuiți să se grăbească în comandarea produsului mult râvnit. Fiind vorba de piața europeană, comenzile pot veni de oriunde din spațiul comunitar, singurele obstacole fiind eventuale costuri suplimentare cu livrarea și parcursul mai anevoios al eventualelor solicitări pentru garanție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult