Say Thankyou – aplicaţia Facebook care te ajută să fi politicos

14.05.2012
Say Thankyou - aplicaţia Facebook care te ajută să fi politicos

Prin numărul uriaş de utilizatori şi popularitatea de care se bucură în rândul românilor, reţeaua Facebook serveşte drept o modalitate excelentă de a ţine legătura cu prietenii, urmări ce noutăţi au de împărtăşit şi afla despre evenimentele importante din viaţa lor.

Dintre acestea, zilele de naştere ocupă un loc aparte, prezentând in fiecare an o ocazie de a întări legăturile cu prietenii mai mult sau mai puţin apropiaţi, răpind puţin din timpul liber pentru a scrie un mesaj de felicitare sau o urare.

Birthday Calendar App - pagina principală

Pentru asta avem aplicaţia „Birthday Calendar App”, care odată instalată pe telefonul tău Android şi autentificată cu datele contului de utilizator Facebook, te va înştiinţa prin mesaje de notificare de fiecare dată când se apropie ziua de naştere a unui prieten de pe Facebook.

Birthday Calendar App - lista cu persoanele de felicitat

Tot ce rămâne de făcut este compunem un mesaj de felicitare sau, în lipsă de inspiraţie, să trimitem o felicitare virtuală din colecţia aplicaţiei.

Birthday Calendar App - programarea unui mesaj de felicitare

Printre altele, Birthday Calendar App ne permite să programăm ora la care mesajul de felicitare abia compus va fi publicat pe wall-ul persoanei sărbătorite, astfel încât să nu existe riscul de a uita despre aceasta.

Ce-i de făcut însă când lista cu prieteni de pe Facebook numără sute, sau uneori mii de contacte, iar în propria zi de naştere suntem bombardaţi cu sute de mesaje de felicitare, încât scrierea de răspunsuri pentru fiecare felicitare în parte ajunge să ne ocupe cea mai mare parte a timpului liber? Din fericire cineva s-a gândit la această problemă şi a creat o aplicaţie menită să ne scape de povară.

Say Thankyou

„Say Thankyou” este o aplicaţie care automatizează exact acele gesturi pe care le facem în mod normal din politeţe, răspunzând în locul nostru la mesajele de felicitare primite la sărbătorirea propriei zi de naştere.

Ce trebuie să faci pentru a utiliza aplicaţia „Say Thankyou”:

Pasul 1:
Intră în propriul cont de Facebook, folosind numele de utilizator şi parola.

Pasul 2:
Din pagina principală a profilului de utilizator, tastează în caseta de căutare numele aplicaţiei Say Thankyou şi apasă tasta Enter.

Pasul 3:
După selectarea aplicaţiei din lista cu rezultate, apasă butonul Go to App şi apoi Allow, pentru a permite aplicaţiei să acceseze informaţiile din profilul de utilizator şi să posteze mesaje în locul tău.

Say Thankyou - permite accesul aplicaţiei la profilul de utilizator

Pasul 4:
După activare, verifică dacă aplicaţia a identificat corect data ta de naştere şi corectează dacă este necesar.

Pasul 5:
Apasă butonul Next şi alege tipul răspunsului pe care vrei să-l dai la mesajele de felicitare primite de la prieteni:

1. Doar comentariu
2. Doar Like
3. Comentariu şi Like
4. Mesaj postat pe wall-ul celor care te-au felicitat

Say Thankyou - tipuri de răspunsuri

Pasul 6:
Scrie mesajul cu care aplicaţia va răspunde în numele tău. Preferabil, acesta va fi unul cât mai generalist şi compus astfel încât să nu ofenseze pe nimeni din lista de prieteni, indiferent că vorbim de prieteni din facultate, rude apropiate, sau şeful de la serviciu.

Pasul 7:
Selectează prietenii cărora vrei să le răspunzi în mod automat, folosind aplicaţia „Say Thankyou”.

Pasul 8:
De acum, aplicaţia va putea răspunde în locul tău la toate mesajele de felicitare pe care le-ai primit în ziua de naştere.

Totuşi, trebuie ştiut că „Say Thankyou” nu trimite în mod automat toate aceste mesaje. În schimb, la sfârşitul zilei este necesar să selectezi prietenii din listă, urmând ca aplicaţia să răspundă în locul tău la toate mesajele de felicitare pe care le-ai primit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult