Şeful CIA: WikiLeaks este un serviciu de informaţii ostil susţinut de Rusia

17.04.2017
Şeful CIA: WikiLeaks este un serviciu de informaţii ostil susţinut de Rusia
Mike Pompeo, directorul CIA, a catalogat WikiLeaks drept un „serviciu de informaţii ostil”, adăugând că organizaţia este deseori sprijinită de state precum Rusia şi se concentrează în mod covârşitor asupra SUA, dar caută susţinere din partea unor ţări antidemocratice, notează cotidianul The Hill.
 
Oficialul american a fost extrem de critic la adresa lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, şi a lui Edward Snowden, care a transmis presei informaţii confidenţiale despre operaţiunile NSA, după care s-a refugiat în Rusia.

„Este timpul să spunem despre WikiLeaks ce este cu adevărat: Un serviciu de informaţii non-statal ostil care este deseori sprijinit de actori statali precum Rusia”, a declarat Pompeo în prima sa apariţie publică majoră după preluarea funcţiei de director al CIA.

Pompeo a adăugat că dezvăluirile făcute de Assange şi Snowden au cauzat „mari pagube securităţii noastre” şi au afectat relaţiile SUA cu partenerii străini.
 
 
Directorul CIA a mai spus că WikiLeaks „se concentrează în mod covârşitor asupra SUA, în acelaşi timp căutând sprijin din partea ţărilor şi organizaţiilor antidemocratice”.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult