Serviciul de sincronizare peer-to-peer BitTorrent Sync a fost finalizat şi lansat în mod oficial

Serviciul de sincronizare peer-to-peer BitTorrent Sync a fost finalizat şi lansat în mod oficial

Serviciu BitTorrent Sync a fost de la bun început o soluţie foarte interesantă pentru transferul şi sincronizarea datelor datorită caracterului său descentralizat şi privat. După doi ani de teste, BitTorrent Sync a ajuns la versiunea 2.0, prima care nu mai poartă sufixul Beta, şi oferă opţional şi abonamente anuale pentru cei care doresc mai mult.

Spre deosebire de soluţiile obişnuite de stocare si sincronizare cloud precum Dropbox sau OneDrive, BitTorrent Sync a propus ideea sincronizării peer-to-peer între PC-uri sau terminale mobile cu ajutorul faimosului protocol BitTorrent. Această soluţie are dezavantajul de a necesita prezenţa online a cel puţin unui client care stochează toate datele de care avem nevoie în acel moment, însă oferă în schimb avantajele stocării sau transferării unor cantităţi de date limitate doar de capacităţile de stocare pe care le avem la dispoziţie, rate foarte mari de transfer în cazul conexiunilor locale şi o intimitate deplină asigurată de criptarea integrală şi de lipsa nodurilor intermediare.

După doi ani de teste, BiTorrent Sync a părăsit stadiul de testare Beta şi este un produs finit. Disponibil pe platformele Windows, OS X, Linux, Free BSD, Android, iOS, Windows Phone şi câteva modele de soluţii hardware NAS, BitTorrent Sync 2.0 oferă toate avantajele deja menţionate şi aduce în plus o interfaţă mai bună, o criptare superioară, posibilitatea conectării PC-urilor şi terminalelor personale într-un singur cont, posibilitatea stabilirii drepturilor de control în momentul partajării datelor cu alt utilizator şi altele.

Cu această ocazie, BitTorrent Inc a anunţat şi lansarea serviciului BitTorrent Sync Pro. Acesta necesită plata unui abonament anual în valoarea de 40 de dolari şi oferă în plus opţiunea modificării drepturilor de acces după partajare, stabilirea unor drepturi suplimentare de acces, posibilitatea transferării individuale a unui fişier dintr-un folder şi asistenţă tehnică.

Aplicaţia BiTorrent Sync poate fi descărcată începând de astăzi pe toate platformele pe care este disponibilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News