Skype for Web Beta – apeluri video şi de voce direct din web browser

17.11.2014
Skype for Web Beta - apeluri video şi de voce direct din web browser

Microsoft simplifică modul în care folosim serviciile Skype. Accesibilă direct din web browser, noua aplicaţie Skype for Web nu necesită instalare şi poate fi utilizată imediat, de pe aproape orice dispozitiv cu acces la internet.

Aflată încă în stadiu Beta, Skype for Web necesită instalarea unei componente plugin, însă versiunea finalizată va putea funcţiona fără alte extensii ajutătoare din orice web browser.

Pentru a folosi Skype for Web Beta este necesară autentificarea în contul de utilizator vizitând website-ul Skype. Utilizatorii selectaţi pentru includerea în programul de testare vor putea accesa funcţia chat şi lista de contacte de pe orice computer, iniţiind apeluri video şi de voce cu doar câteva click-uri.

Skype for Web Beta - apeluri video şi de voce direct din web browser

În urmă cu doar câteva zile Microsoft a dezvăluit şi că aplicaţia Lync destinată utilizatorilor din mediul de afaceri urmează să fie redenumită în Skype for Business, însă fără a menţiona dacă va exista şi versiune a acesteia accesibilă din web browser.

Momentan, aplicaţia Skype for Web Beta este funcţională doar cu Internet Explorer (începând cu versiunea IE10), Firefox 6 sau mai nou, respectiv ultima versiune Firefox şi Chrome.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult