Sony BRAVIA Smart Stick, Google TV într-o carcasă de Chromecast

Sony BRAVIA Smart Stick, Google TV într-o carcasă de Chromecast

Micul Chromecast de la Google a fost primit cu mult interes atunci când a fost anunţat, şi acesta nici măcar nu a fost primul stick USB cu opţiuni pentru redare multimedia sau posibilitate de rulare a aplicaţiilor Android. Sony nu vrea să rateze aceste moment, iar BRAVIA Smart Stick este un produs care încearcă să profite de această nouă nişă de piaţă.

Sony a prezentat noul produs pe blog-ul propriu în cursul zilei de ieri dar a retras între timp anunţul din motive necunoscute, însă cu această ocazie am putut vedea ce ne poate oferi BRAVIA Smart Stick. Spre deosebire de Chromecast, acesta nu este un accesoriu pentru TV dedicat streaming-ului video, ci un produs Google TV împachetat într-o carcasă de mici dimensiuni.

Din păcate pentru mulţi utilizatori, noul produs Sony nu este compatibil decât cu modelele de televizoare BRAVIA R, S, W şi X lansate în acest an. Micul aparat se conectează prin intermediul portului MHL şi oferă un port HDMI pentru intrare, care permite conectarea unui alte surse de semnal şi utilizarea funcţiei Picture in Picture.

BRAVIA Smart Stick este însoţit de o telecomandă care oferă butoane de control, touchpad şi o tastatură care este similară cu cea folosită de Sony pe modelele anterioare mai mari de Google TV, iar portul infraroşu va putea fi programat pentru controlul televizorului la care acesta va fi ataşat sau al echipamentului media conectat la portul HDMI.

Streaming-ul-ul video/audio pentru furnizorii majori de conţinut media precum Netflix sau Amazon nu va fi disponibil în România, dar acesta lucru  nu este o surpriză. Dincolo de acest aspect, BRAVIA Smart Stick permite rularea aplicaţiilor Android din Google Play, a celor BRAVIA şi navigare Web. Streaming-ul direct sau remote precum cel oferit de Chromecast nu este însă disponibil, cel puţin nu reiese din informaţiile oferite de Sony până acum, iar acest lucru este regretabil pentru că este o oportunitate ratată.

Disponibilitatea şi preţul acestui produs sunt în acest moment necunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News