SpaceX scade prețul abonamentului Starlink în România la mai puțin de jumătate din prețul inițial

25.08.2022
SpaceX scade prețul abonamentului Starlink în România la mai puțin de jumătate din prețul inițial

Starlink, serviciul de internet prin satelit de la SpaceX, companie condusă de Elon Musk, își ieftinește semnificativ serviciile în România. Compania și-a notificat clienții despre o reducere de preț în majoritatea regiunilor în care semnalul de internet prin satelit poate ajunge, însă în România avem parte de o scădere a prețului lunar la mai puțin de jumătate. Astfel, internetul de mare viteză oriunde, fie că locuiești în oraș sau în vârf de munte, nu mai are un preț prohibitiv.

Prețul abonamentelor și echipamentelor Starlink, semnificativ redus

Starlink, care s-a lansat în România anul acesta și venea la prețuri de pornire pentru echipament de 3.200 lei și un preț lunar al abonamentului de 529 de lei, poate fi acum achiziționat și de către cei care considerau că aceste prețuri nu sunt justificate. Mai mult, transportul echipamentului, care adăuga un cost în plus la prețul inițial, a dispărut de pe pagina de comandă.

Începând de astăzi, 25 august, serviciile Starlink de internet prin satelit costă doar 230 de lei pe lună. Mai mult, costul inițial pentru achiziționarea echipamentului necesar, care constă într-o antenă satelit mobilă și un router care permite conectarea computerelor și altor dispozitive la internet prin intermediul Starlink, scade la 2.400 lei.

starlink pret

După plata integrală a costului echipamentului, Starlink va livra gratuit pachetul la adresa specificată și va începe taxarea lunară abia după ce îți creezi un cont pentru serviciile sale, la prima instalare. Este important de menționat însă faptul că serviciile Starlink ar putea să nu acopere complet toată țara. Puteți verifica dacă serviciile companiei sunt disponibile unde locuiți, introducând adresa pe site-ul oficial. Chiar dacă, în teorie, poți folosi Starlink de oriunde, accesul la sateliții companiei nu este garantat decât pentru locația pentru care a fost comandat, dacă acolo există acoperire.

Se zvonește că Starlink ar urma să anunțe un parteneriat cu T-Mobile, divizia americană a Deutsche Telekom, pentru vânzarea accesului la servicii Starlink și T-Mobile într-un singur pachet.

sursa: Site-ul oficial Starlink

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult