Superofertă: opere de artă la 14.000 de megapixeli, numai pe Google Earth

16.01.2009
Superofertă: opere de artă la 14.000 de megapixeli, numai pe Google Earth

Dacă eşti mare pasionat de artă, dar n-ai bani nici de-un bilet la muzeul de lămpaşe de mină din Petroşani, nu dispera! Cu o conexiune la net – cât de cât, fără să-ţi deplasezi nasul înfipt în monitor, ai de-acum ocazia de-a vizita gratis, în detaliile cele mai fine, câteva dintre capodoperele expuse în Muzeul Prado din Madrid.

Iată povestea. O trupă de comando de la Google, înarmată cu camere foto superprofi, computere, stative şi alte accesorii a pătruns într-una dintre sălile Muzeului Prado din Madrid, acolo unde sunt păstrate câteva picturi ultrafaimoase. Nu au furat efectiv capodoperele, însă le-au pozat de aşa manieră, încât fotografiile finale, rezultate prin punerea mai multora cap la cap cu ajutorul calculatorului, se caracterizează prin calitate şi rezoluţie ameţitoare. 14 dintre cele mai valoroase pânze ale Spaniei, incluzând aici lucrările lui Rembrandt, Francisco de Goya, Diego Velázquez şi Hieronymus Bosch se regăsesc de-acum pe Google Earth . Fiecare este disponibilă internauţilor la o rezoluţie de 14 miliarde de pixeli (14.000 MP) în programul de explorare a Pământului de la Google. Asta înseamnă că folosindu-te de maus poţi mări fiecare pictură până la pragul în care să distingi perfect chiar şi ţesătura pe care s-a aşezat penelul.

Ca să ajungi acolo, intri în Google Earth, zoomezi pe Europa, apoi pe Spania, respectiv Madrid până ce vezi Muzeul Prado – încântător şi reprodus 3D. În rest, la mintea cocoşului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News