Telegram Stories, funcția de care CEO-ul Pavel Durov nici nu vroia să audă, debutează oficial luna viitoare

27.06.2023
Telegram Stories, funcția de care CEO-ul Pavel Durov nici nu vroia să audă, debutează oficial luna viitoare

Deși a refuzat includerea acestei funcții pe care o considera inutilă, administratorul Telegram anunță totuși funcția Stories, precizând că vine în răspuns la solicitările insistente primite din partea utilizatorilor.

Aparent, șeful Telegram a refuzat introducerea funcției Stories, pe motiv că aceasta ”era disponibilă deja peste tot”, adiția venind doar ca o încercare de imitare a platformelor de mesagerie mai bine cunoscute.

Mai puțin motivată de nevoia pentru maximizarea afișărilor în scop statistic, Telegram va permite utilizatorilor să-și aleagă audiența care le poate vedea postările făcute la noua secțiune de conținut. Spre exemplu, vei putea alege ca aceste postări să apară pentru prietenii apropiați, dar și nu și pentru contactele de serviciu sau membrii familiei.

Noua categorie Stories va apărea la partea de sus a listei de chat, fără a modifica organizarea existentă a interfeței. De asemenea, utilizatorii vor avea și un ”Hidden list” în care să adauge contactele Telegram de la care nu doresc să vadă niciun fel de postări la categoria Stories.

Per total, aceasta ar putea fi cea mai „civilizată” implementare a funcției Stories, rămânând de văzut care va fi reacția utilizatorilor. Cert este că postările la secțiunea Telegram Stories vor expira după cel mult 48 de ore, utilizatorii putând scurta acest termen la 24 și chiar 12 ore.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult