TikTok copiază WhatsApp lansând propria versiune Stories, cu clipuri care dispar în 24 de ore

05.08.2021
TikTok copiază WhatsApp lansând propria versiune Stories, cu clipuri care dispar în 24 de ore

Este timpul ca TikTok să plagieze o inovație întâlnită mai întâi la competiție. Este vorba de opțiunea View Once din rețeaua WhatsApp (redenumită TikTok Stories) la care utilizatorii pot apela pentru a trimite poze și clipuri video care pot fi vizualizate o singură dată, fără posibilitatea de a fi salvate pe telefonul destinatarului.

Controlată de compania chineză ByteDance, rețeaua TikTok a luat prin surprindere greii industriei prin ascensiunea deosebit de rapidă, Facebook și Google reacționând prin copierea funcționalității de bază a platformei de socializare, lansând alternative precum Instagram Reels și YouTube Shorts, niciuna reușind să atingă succesul celei dintâi.

Funcționând pe același principiu, opțiunea TikTok Stories permite utilizatorilor să încarce clipuri despre aproape orice, fără a-și face probleme că eventualele creații mai puțin inspirate rămân prea mult timp la vedere, toate postările dispărând după 24 de ore.

Încă aflată la stadiul de testare, opțiunea TikTok Stories încă nu este disponibilă pentru toți utilizatorii platformei și nici nu este garantat că va avea o lansare globală, ByteDance vorbind deocamdată despre un simplu experiment:

„Ne gândim mereu la noi modalități de a aduce valoare comunității noastre și de a îmbogăți experiența TikTok”, a declarat purtătorul de cuvânt al TikTok într-o declarație de presă. „În prezent, experimentăm modalități de a oferi creatorilor formate suplimentare pentru a da viață ideilor creative pentru comunitatea TikTok.”

Trebuie spus că ideea postărilor „efemere”, care dispar după un interval de timp prestabilit, aparține de fapt dezvoltatorilor Snapchat, Facebook, Google, Twitter și mai nou TikTok doar plagiind ideea. Între timp, Twitter chiar a renunțat la acest format, după ce utilizatorii nu au arătat interes pentru funcționalitatea nou adăugată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult