TikTok crește la 10 minute durata maximă a clipurilor video, concurând astfel platforma rivală YouTube

01.03.2022
TikTok crește la 10 minute durata maximă a clipurilor video, concurând astfel platforma rivală YouTube
Foto: Profimedia Images

TikTok încearcă să devină o alternativă credibilă la platforma rivală YouTube, crescând la 10 minute durata maximă a clipurilor nou încărcate.

Deși nu renunță la rețeta bazată pe clipuri scurte, devine tot mai evident că potențialul de creștere a platformei a ajuns într-o zonă de plafonare, administratorii TikTok încercând acum să ajungă și la acei consumatori atrași de experiența platformelor convenționale de video sharing,  precum YouTube. Primul pas în această direcție a venit în luna iulie 2021, când TikTok a crescut durata maximă a clipurilor video de la 1 la 3 minute, permițând creatorilor să pună mai mult accent pe calitatea conținutului realizat, ca alternativă la publicarea unui număr cât mai mare de clipuri.

Următorul pas este făcut acum, noua limită de 10 minute permițând creatorilor TikTok să-și captiveze pentru mai mult timp spectatorii, eventual consolidând în acest fel o bază mai numeroasă de fani dedicați, așa întâlnim deja la platforma YouTube.

TikTok are peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, captivați folosind clipuri video scurte a căror afișare în feed-ul de conținut este stabilită pe baza unor algoritmi sofisticați, care potrivesc interesele și preferințele abonaților cu specificul clipurilor respective. Totul pentru creșterea „dependenței” date de platformă și maximizarea timpului de vizionare cumulat, monetizat prin afișarea de reclame. Astfel, potrivit unor surse neoficiale, veniturile TikTok obținute in publicitate au depășit în 2021 suma de 4 miliarde dolari.

Intrând pe teritoriul YouTube, proprietarul ByteDance ar putea crește în mod considerabil veniturile, eventual, afișând reclame multiple pe durata unui clip de 10 minute.

„Ne gândim mereu la noi modalități de a aduce valoare comunității noastre și de a îmbogăți experiența TikTok”, declară administratorul TikTok într-o declarație oficială.

„Anul trecut, am introdus videoclipuri mai lungi, oferind comunității noastre mai mult timp pentru a crea și a se distra pe TikTok”, a continuat declarația. „Astăzi, suntem încântați să lansăm capacitatea de a încărca videoclipuri cu durată de până la 10 minute, ceea ce sperăm că va dezlănțui și mai multe posibilități creative pentru creatorii noștri din întreaga lume.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult