TikTok va permite abonarea la conținut premium, oferit de vedetele platformei

14.02.2023
TikTok va permite abonarea la conținut premium, oferit de vedetele platformei

După ce Google a deschis opțiunea de monetizare a clipurilor YouTube Shorts, ByteDance răspunde prin dezvoltarea unei opțiuni de abonare la conținut premium, disponibilă pentru vedetele TikTok interesate să-și suplimenteze veniturile.

Deși, probabil că noua opțiune pentru conținut premium nu va transforma TikTok într-o alternativă directă pentru OnlyFans, regulile nu tocmai stricte privind conținutul acceptat pe platformă probabil că vor deveni și mai „relaxate” pentru abonați.

Concret, opțiunea paywall va permite creatorilor să stabilească un preț pentru conținutul lor. Spectatorii ar plăti 1 USD (sau altă sumă decisă de creator) pentru a urmări conținut premium pe respectivul canal TikTok. Deocamdată nu este clar dacă modelul implică o plată unică pentru acces la întregul conținut disponibil pe canal, sau va exista opțiunea de a vine fiecare clip separat. Cert este că TikTok nu este prima rețea de socializare adoptă acest model de remunerare a creatorilor de conținut, Instagram, Twitter și YouTube oferind deja servicii similare.

Suplimentar, ByteDance lucrează la „modernizarea” așa numitului Creator Fund. Introdus ca un proiect pilot pentru remunerarea vedetelor TikTok, sistemul actual se bazează pe distribuirea de recompense dintr-un fond cu valoare fixă, acordate pe baza vizualizărilor realizate. Din păcate, pe măsură ce numărul creatorilor eligibili a crescut, cuantumul recompenselor s-a tot diminuat, sistemul fiind în prezent nerentabil pentru oricine în afară de vedetele cele mai de succes ale platformei.

În schimb, prin introducerea opțiunii Paywall, platforma trece la un model de remunerare mai tradițional, în care fanii TikTok își plătesc direct vedetele pentru conținutul livrat, iar administratorul ByteDance obține profit prin taxarea fiecărei tranzacții.

„Ne angajăm să explorăm noi modalități de a crea o experiență valoroasă și plină de satisfacții pentru comunitatea de creatori TikTok. Pe TikTok, oricine poate fi creator și toată lumea se poate bucura de divertisment de la creatorii noștri inspiratori și ne propunem să continuăm să inovam această experiență, astfel încât oamenii să se poată exprima, să-și găsească comunitatea și să fie recompensați pentru creativitatea lor.”

Noul plan pentru extinderea opțiunilor de monetizare puse la dispoziția creatorilor TikTok apare chiar în timp ce platforma este vizată de noi investigații pe criterii de securitate națională, riscând chiar interzicerea totală pe teritoriul SUA.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult