Tinder adaugă ”Music Mode”, un nou criteriu pentru descoperirea partenerilor bazat pe preferințele muzicale

12.12.2021
Tinder adaugă ”Music Mode”, un nou criteriu pentru descoperirea partenerilor bazat pe preferințele muzicale

Noul filtru Music Mode este rezultatul unui parteneriat dintre Tinder și Spotify, setarea acestuia influențând potrivirile afișate la secțiunea Explore a aplicației de mobil.

Funcționând ca o alternativă înaintea pozei de profil, paginile Tinder nou afișate vor fi anunțate mai întâi cu un „Imn” de forma unui mix de melodii care reflectă gusturile muzicale ale persoanei respective. Ideea este că dacă persoana aflată în căutare de partener descoperă mai multe repere comune în materie de muzică, urmate eventual de potrivirea pe criteriul trăsăturilor fizice, atunci șansele pentru o potrivire reușită sunt cu atât mai mari.

Pentru a beneficia de această funcționalitate este necesar să-ți conectezi mai întâi contul de Tinder cu cel de Spotify, selectând apoi combinația de melodii care vor alcătui „imnul” tău. Mai departe, nu rămâne decât să accesezi secțiunea Explore a platformei Tinder și să bifezi Music Mode.

Odată ce ai aplicat aceste modificări, prezentarea paginilor de Tinder va include și melodiile preferate ale persoanei respective.

Tinder și Spotify au adăugat funcționalitatea Anthem ăncă din anul 2019, Music Mode reprezentând doar cea mai nouă modalitate pentru găsirea de potriviri pe baza intereselor muzicale.

Potrivit administratorilor platformei de dating, „aproximativ 40% dintre utilizatorii din generația Gen Z (născuți între anii 1997-2012) au adăugat deja un imn muzical la profilul de Tinder, obținând în schimb cu 10% mai multe potriviri.

Chiar dacă nu te va face mai atrăgător pe Tinder, noua opțiune Music Mode ar putea ajută măcar la evitarea situațiilor stânjenitoare, când o potrivire aparent reușită este urmată de realizarea că nu ai mai nimic în comun cu cealaltă persoană în materie de preferințe muzicale. ”Melodiile preferate reprezintă un aspect profund personal” spune vicepreședintele Tinder, Kyke Miller, potrivirile la acest capitol putând face și desface viitoare relații chiar înainte ca acestea să înceapă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult