Twitter adaugă opțiunea Leave this conversation, la care poți apela pentru a șterge tag-ul tău din tweet-urile altora

10.04.2022
Twitter adaugă opțiunea Leave this conversation, la care poți apela pentru a șterge tag-ul tău din tweet-urile altora

Noua opțiune Leave this conversation va ajuta utilizatorii Twitter care se regăsesc etichetați în tweet-urile altor persoane să-și protejeze intimitatea ștergând-uși tag-ul (@nume) din postarea respectivă. Totodată, este posibilă și blocarea încercărilor viitoare de menționare a contului tău.

Aflată la stadiul de testare, noua funcționalitate este disponibilă deocamdată doar pentru anumite conturi de Twitter și doar la folosirea interfeței pentru browser-ul web.

Anunțată încă din luna iunie 2021 de către Dominic Camozzi, șeful diviziei privacy din cadrul Twitter, funcția numită la inițial Unmention ar putea deveni o unealtă puternică împotriva hărțuirii, fradudelor și dezinformării propagate prin tag-uirea abuzivă a utilizatorilor. Până acum, singura opțiune la îndemână pentru combaterea acestor abuzuri era raportarea manuală a postărilor către administratorii Twitter, soluționarea putând dura multe ore sau zile.

Funcționalitatea este adăugată în meniul principal afișat la folosirea butonului (::), prezent în colțul dreapta-sus al fiecărui Tweet. Opțiunea Leave this conversation va ascunde automat toate tag-urile care vizează contul tău de utilizator, aplicate folosind simbolul @nume, blocând totodată încercările viitoare de etichetare. Totuși, funcția nu-l împiedică pe autor sau participanții la discuție să discute în continuare despre tine, atât timp cât o fac fără etichetarea directă a contului tău. Astfel, urmărirea discuției și eventuala raportare a răspunsurilor care încalcă regulile de postare ale platformei de microblogging ar putea fi în continuare o idee bună.

Twitter nu a indicat când va fi disponibilă noua caracteristica în aplicația Twitter, eventual, pentru toți utilizatorii platformei.

Pe lista îmbunătățirilor pe cale să fie anunțate oficial mai intră și opțiunea de editare a tweet-urilor deja postate, a cărei folosire ar trebui să salveze utilizatorii platformei din multe situații stânjenitoare. Totuși, pentru a beneficia de această caracteristică va trebui să optezi pentru versiunea premium a serviciului, Twitter Blue, disponibilă în baza unui abonament lunar.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult