Twitter va ascunde postările care propagă informații false în timpul situațiilor de criză

20.05.2022
Twitter va ascunde postările care propagă informații false în timpul situațiilor de criză

Măsură ce ar putea fi considerată o formă de cenzură va fi aplicată de Twitter în mod excepțional, pentru mai buna gestionarea evenimentelor cu risc crescut de folosire a dezinformărilor, cum ar fi războiul din Ucraina.

„Moderarea conținutului înseamnă mai mult decât doar tolerarea sau eliminarea anumitor postări”, a explicat Yoel Roth, șeful pentru siguranță și integritate al Twitter, într-o postare pe blog care detaliază noua politică , „și am extins gama de acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a ne asigura că sunt proporționale cu gravitatea potențialei vătămări.”

În special, este vorba de postările aflate în aceea zonă gri a conținutului manipulator, distribuit pentru a induce anumite opinii prezentând într-o manieră distorsionată anumite evenimente. Iar dacă aceste postări nu încalcă regulile Twitter în mod suficient de clar pentru a fi eliminate cu totul, atunci algoritmii platformei vor putea impune un așa numit shaddow-ban, împiedicând redistribuirile și scoțând postările respective din feed-ul de conținut afișat altor utilizatori. Deși rămân pe platformă, tweet-urile marcate ca și posibile dezinformări vor mai putea fi găsite doar prin accesarea link-ului direct, postat eventual pe alte site-uri sau platforme de socializare.

Sunt vizate în special postările fake news cu tendință foarte mare de viralizare în timpul situațiilor de criză, deoarece utilizatorii se grăbesc să redistribuie informații neverificate. Viteza mare a evenimentelor face dificilă implementarea sistemelor normale de verificare sau provare a faptelor, lăsând un fereastră de timp în care dezinformările se propagă fără ca moderatorii să poată interveni.

În mod evident, marcarea și ascunderea postărilor suspecte se va face cu ajutorul algoritmilor automați, configurație pentru a reacționa în timp real la conținutul care declanșează anumite alarme, precum folosirea anumitor cuvinte cheie, expresii sau chiar imagini. In mod inevitabil, vor apărea și alarme false, conținutul blocat de la propagarea algoritmică dar neeliminat de pe platformă putând fi restabilit după ce este verificat și de echipele de moderatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult