Twitter va modifica limita de 140 caractere începând cu săptămâna viitoare

Autor: Aurelian Mihai 13.09.2016
Twitter va modifica limita de 140 caractere începând cu săptămâna viitoare

În urmă cu un an aflam că Twitter ar putea renunta la limita de 140 de caractere pentru articolele publicate, schimbând fundamental în care utilizatorii activează pe Twitter. Din păcate schimbarea promisă încă nu s-a produs, însă administratorii reţelei de socializare fac un pas important în această direcţie.

Astfel, începând cu săptămâna viitoare va fi ajustat modul în care sunt numărate cele 140 caractere admise pentru fiecare postare, luând în considerare doar textul mesajelor. Astfel, inserarea link-urilor către ataşamente nu va mai reduce lungimea mesajului care le însoţeşte.

Limita de 140 de caractere este una dintre cele mai importante convenţii de pe Twitter. Aceasta încurajează creativitatea utilizatorilor pentru a transmite mesaje într-un spaţiu limitat şi totodată facilitează parcurgerea informaţiilor din fluxul de ştiri într-un mod foarte rapid.

Urmând acestei etape, în care spaţiul pentru text este crescut renunţând la contorizarea link-urilor şi a numelor utilizatorilor, este de aşteptat ca următorul pas să fie eliminarea completă a limitei de caractere.

Tags: