Uber anunta noi măsuri pentru protejarea șoferilor și pasagerilor

14.05.2020
Uber anunta noi măsuri pentru protejarea șoferilor și pasagerilor

Uber lansează Funcția de Verificare a Măștii de protecție, ca parte dintr-o nouă serie de măsuri pentru siguranță.

În România, Uber le va cere tuturor utilizatorilor, șoferilor și curierilor să confirme faptul că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața înainte de o cursă sau livrare.  Măsurile de siguranță pe care compania le ia în România includ și panouri separatoare instalate gratuit în mașini, o listă de măsuri pe care atât utilizatorii, cât și șoferii trebuie să le respecte în timpul cursei, materiale cu informații despre siguranță amplasate în mașini și echipament de protecție pentru șoferi.

Deși pare contraintuitiv, măsurile recente anunțate de guvernele lumii pentru relaxarea sau ridicarea unora dintre restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus nu sunt obligatoriu de bun augur, pentru populația generală urmând o perioadă de risc chiar mai mare decât în timpul stării de urgență. Fără certitudinea că pandemia Covid-19 a fost complet eradicată din rândul populației, relaxarea chiar și parțială a măsurilor de carantină aduce riscul creșterii bruște a cazurilor de infectare. În aceste condiții, continuarea măsurilor preventive este absolut esențială pentru protejarea sănătății individuale și de grup.

Începând de săptămâna viitoare, tuturor șoferilor, curierilor și utilizatorilor Uber din România le vor fi afișate în aplicație informații referitoare la siguranță, alături de o listă de măsuri pe care trebuie să le respecte, înainte de o cursă.  Pentru a proba luarea acestor măsuri, Uber va cere prin intermediul tehnologiei de verificare din aplicație ca șoferii să își facă un selfie, în care să arate că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața. Cei care nu respectă această măsură nu se vor putea conecta și nu vor putea utiliza aplicația. În plus, aceștia vor fi rugați să confirme că au luat măsuri suplimentare de siguranță, cum ar fi dezinfectarea mașinilor în mod regulat, sau oferirea de dezinfectant pentru mâini călătorilor.

Compania va echipa gratuit mașinile șoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante.

Călătorii vor primi în aplicație înainte de începerea unei curse notificări referitoare la siguranță. De asemenea, aceștia vor fi rugați să confirme că au luat câteva măsuri cheie recomandate de autoritățile de sănătate publică, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în mașină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei și deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilația.

Aceste noi măsuri de siguranță vor fi introduse începând de luni, 18 mai, și vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult