Un adolescent a devenit „Sfântul Patron al Internetului”, după ce Papa l-a beatificat

12.10.2020
Un adolescent a devenit „Sfântul Patron al Internetului”, după ce Papa l-a beatificat
Foto: Profimedia Images

Un adolescent de 15 ani, care a murit de leucemie, a fost beatificat și a devenit, neoficial, „Sfântul Patron al Internetului”. Papa Francisc a anunțat, în februarie 2020, că tânărul Carlo Acutis a făcut o minune.

Adolescentul a murit de leucemie în 2006. La vârsta de 11 ani, Acutis a construit un site în care a catalogat miracole săvârșite în lume. Mai mult, tânărul era profund religios și a ajutat în repetate rânduri persoanele nevoiașe din orașul lui, transmite Insider.

Citește și: „Minunea” din Columbia s-a viralizat pe internet

Ulterior, după moartea lui, un copil de 7 ani din Brazilia s-ar fi vindecat în 2013 de o boală gravă după ce a primit un tricou purtat de Acutis și s-a rugat la adolescent.

Beatificarea semnifică intrarea unei persoane în Rai, în rândurile fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților. De obicei trebuie ca un om să facă două minuni confirmate pentru a ajunge „sfânt”. Uneori, papa îi beatifică și pe cei care au făcut o singură minune.

Citește și: Unii oameni cred că papa Francisc a fost înlocuit cu o hologramă, pe 13 aprilie – VIDEO

Carlo Acutis, care era numit „influencerul” lui Dumnezeu, s-a născut în 1991 la Londra, unde tatăl lui lucra, apoi a crescut în Milano. Fericitul va fi sărbătorit în fiecare an pe 12 octombrie, ziua morții sale.

Acest adolescent nu este cea mai tânără persoană beatificată.

În 2019, tot Papa Francisc a canonizat doi copii, de 10 și 9 ani, care au murit în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 2018. Cei doi, din Portugalia, aveau grijă de oi când ar fi văzut-o pe Fecioara Maria.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult