Un adolescent a devenit „Sfântul Patron al Internetului”, după ce Papa l-a beatificat

12.10.2020
Un adolescent a devenit „Sfântul Patron al Internetului”, după ce Papa l-a beatificat
Foto: Profimedia Images

Un adolescent de 15 ani, care a murit de leucemie, a fost beatificat și a devenit, neoficial, „Sfântul Patron al Internetului”. Papa Francisc a anunțat, în februarie 2020, că tânărul Carlo Acutis a făcut o minune.

Adolescentul a murit de leucemie în 2006. La vârsta de 11 ani, Acutis a construit un site în care a catalogat miracole săvârșite în lume. Mai mult, tânărul era profund religios și a ajutat în repetate rânduri persoanele nevoiașe din orașul lui, transmite Insider.

Citește și: „Minunea” din Columbia s-a viralizat pe internet

Ulterior, după moartea lui, un copil de 7 ani din Brazilia s-ar fi vindecat în 2013 de o boală gravă după ce a primit un tricou purtat de Acutis și s-a rugat la adolescent.

Beatificarea semnifică intrarea unei persoane în Rai, în rândurile fericiților bisericii, aflați pe o treaptă inferioară sfinților. De obicei trebuie ca un om să facă două minuni confirmate pentru a ajunge „sfânt”. Uneori, papa îi beatifică și pe cei care au făcut o singură minune.

Citește și: Unii oameni cred că papa Francisc a fost înlocuit cu o hologramă, pe 13 aprilie – VIDEO

Carlo Acutis, care era numit „influencerul” lui Dumnezeu, s-a născut în 1991 la Londra, unde tatăl lui lucra, apoi a crescut în Milano. Fericitul va fi sărbătorit în fiecare an pe 12 octombrie, ziua morții sale.

Acest adolescent nu este cea mai tânără persoană beatificată.

În 2019, tot Papa Francisc a canonizat doi copii, de 10 și 9 ani, care au murit în timpul pandemiei de gripă spaniolă din 2018. Cei doi, din Portugalia, aveau grijă de oi când ar fi văzut-o pe Fecioara Maria.