Un bărbat de 71 de ani a fost condamnat după ce a urmărit timp de trei ani pe Facebook o fată de 10 ani

Un bărbat de 71 de ani a fost condamnat după ce a urmărit timp de trei ani pe Facebook o fată de 10 ani
Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Regatul Unit a urmărit timp de trei ani pe Facebook o minoră în vârstă de 10 ani, trimiţându-i mesaje în care îi spunea că o iubeşte. Michael Blanche a fost condamnat la 18 luni de închisoare. 
 
Bărbatul i-a trimis minorei, acum în vârstă de 13 ani, de-a lungul celor trei ani mai multe montaje video, în care poze ale acesteia „sexualizate” erau suprapuse peste melodii din anii ’60. Vârsta minimă la care Facebook permite crearea unui cont este 13 ani, iar în acest caz părinţii nu au verificat ce face online copilul lor. 
 
Potrivit documentelor depuse de acuzare la proces, Blanche i-a trimis fetei peste 60 de mesaje şi mai multe cereri de prietenie de-a lungul celor trei ani. El a descărcat, fără a avea permisiunea fetei, imagini din contul de Facebook al acesteia şi a realizat montajele, pe care i le-a trimis apoi, în luna octombrie a anului trecut, pe un stick USB. 
 
Într-un montaj video bărbatul a folosit o melodie a formaţiei Beatles, iar unul dintre mesaje era un vers al acesteia: „Mai degrabă te văd moartă micuţă copilă decât să te văd cu un alt bărbat”. 
 
 
Blanche a susţinut la proces că între el şi minoră a fost doar o relaţie de prietenie, dar adolescenta susţine că i-a răspuns o singură dată la un mesaj acestuia şi i-a răspuns la un salut în public. 
 
În luna mai a acestui an poliţia naţională franceză a făcut un apel la părinţi prin care îi ruga să nu mai publice imagini în care apar copiii lor minori pe Facebook, deoarece le pot pune acestora intimitatea şi securitatea în pericol. Autorităţile susţin că, în acest fel, imaginile pot ajunge uşor pe mâna pedofililor şi a altor infractori.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video