Poliţia franceză îi roagă pe părinţi să nu mai publice poze cu copiii lor pe Facebook

02.03.2016
Poliţia franceză îi roagă pe părinţi să nu mai publice poze cu copiii lor pe Facebook
Poliţia naţională franceză a făcut un apel la părinţi prin care îi roagă să nu mai publice imagini în care apar copiii lor minori pe Facebook, deoarece le pot pune acestora intimitatea şi securitatea în pericol.  
 
Autorităţile susţin că, în acest fel, imaginile pot ajunge uşor pe mâna pedofililor şi a altor infractori. Mai mult, poliţia susţine că nu este exclus ca în viitor copiii să îşi dea în judecată părinţii din cauza unor imagini publicate pe reţeaua de socializare online. 
 
 
„Puteţi fi mame şi taţi mândri, dar aveţi grijă atunci când publicaţi imagini cu copiii voştri pe internet”, a transmis poliţia. 
 
Éric Delcroix, expert în legislaţia pe internet, crede şi el că este foarte posibil să vedem în viitor cazuri în care copiii îşi dau în judecată părinţii din cauza unor imagini publicate de aceştia pe Facebook în trecut. 
 
Legislaţia franceză spune că oricine publică online o imagine cu o altă persoană, fără a-i cere acordul, riscă un an în închisoare şi o amendă de 45.000 de euro. 
 
Facebook admite că există o problemă legată de imaginile cu copii care apar pe platforma sa. Compania a anunţat recent că ia în considerare introducerea unei nou caracteristici pe reţeaua de socializare care îi notifică pe părinţi înainte să publice imagini cu copiii lor. Mesajul afişat înainte de a publica astfel de poze ar putea arăta astfe: „În aceste imagini apar copii. Sunteţi sigur că doriţi să le publicaţi?”. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult