Un elev a fost reţinut după ce a folosit o campanie de phishing pentru a-şi modifica notele din catalogul online

Un elev a fost reţinut după ce a folosit o campanie de phishing pentru a-şi modifica notele din catalogul online

Poliţia din Concord, California, a reţinut un adolescent de 16 ani după ce acesta a organizat o campanie de tip phishing pentru a-şi modifica notele în catalogul online al şcolii pe care o frecventa.

 

Elevul, al cărui nume nu a fost făcut public, a creat o clonă a site-ului instituţiei de învăţământ, apoi a trimis e-mailuri înşelătoare, cu link spre portalul respectiv, către mai mulţi profesori profesori.

 

Cadrele didactice care au picat în plasa adolescentului (cel puţin unul, o profesoară) au introdus datele de autentificare pe site-ul fals, care le-a memorat. Apoi, hackerul a intrat pe site-ul real unde a modificat notele pentru 10-15 elevi, inclus pe ale lui. În unele cazuri le-a pus note mai mari colegilor, iar în altele mai mici.

 

 

Poliţia a ridicat de la casa elevului şi un stick USB care conţine, se pare, informaţii legate de acest atac informatic. Nu au fost oferite detalii, dar este posibil să fie vorba de o copie a bazei de date cu notele elevilor.

 

Adolescentul a fost suspendat de la instituţia de învăţământ pe care o urma, Ygnacio Valley High School. Acum, elevul aşteaptă să fie judecat şi se află în custodia părinţilor.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult