Unde găseşti avatare personalizate

30.06.2009
Unde găseşti avatare personalizate

Cu precădere în rândul adolescenţilor, avatarele de Yahoo! Messenger şi pentru alte aplicaţii de Instant Messaging sunt la mare căutare. Avatare vesele, triste, de dragoste şi de ură, haioase, zodiacale etc., toate sunt adorate pentru că exprimă starea de spirit şi sentimentele utilizatorilor. Însă pe lângă avatarele luate de-a gata, avatarele personalizate sunt cu siguranţă mult mai reprezentative.

Un individ care lucrează cu programe de editare foto şi care mai are şi înclinaţii artistice îşi poate realiza singur orice temă grafică, însă un copil care ştie doar de jocuri, muzică, filme, câteva site-uri şi desigur messenger (nu că nu ar exista şi adulţi care să se limiteze la atât) se va bucura să afle că personalizarea unui avatar se poate face extrem de simplu, accesând un site dedicat.

Printre site-urile cunoscute ce ne pun la dispoziţie avatare „semipreparate” se numără:

Avatar personalizat

Reţineţi că avatarele de pe aceste site-uri au watermark (emblema site-urilor respective) şi puteţi alege doar textul care va apărea suprapus pe imagine. De cele mai multe ori este suficient, însă dacă doriţi să realizaţi un avatar de la zero, fără să treceţi prin Photoshop sau altă aplicaţie de editare foto, trebuie să vă orientaţi către un site ce oferă unelte mai avansate de personalizare. Un bun exemplu este faceyourmanga.com.

Figurile se generează după modelul din jocurile SIMS, evident păstrând o distanţă mare în ceea ce priveşte complexitatea lor. Trebuie să alegi sexul, pentru ca apoi să defineşti trăsăturile individului: forma feţei, culoarea ochilor, părul, urechile, nasul, gura, chiar şi sprâncenele pot fi ajustate. Urmează apoi îmbrăcămintea, accesoriile (ochelari, bijuterii, piercing-uri, tatuaje) şi imaginea de fundal. În final, introduci adresa de mail unde se va livra avatarul creat de tine.

Avatar personalizat

Din păcate, nici acest site nu este unul de nota 10, din cauză că nu vă permite să scrii texte peste imagine. În concluzie, cel mai bine este să învăţaţi să lucraţi cu programe de editare foto. Măcar pentru realizarea unui avatar nu vă trebuie manual de iniţiere ci doar puţintică răbdare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News