Utilizatorii Twitter vor putea bloca menționarea tweet-urilor pe conturile altor persoane

14.10.2022
Utilizatorii Twitter vor putea bloca menționarea tweet-urilor pe conturile altor persoane

Pornind de la ideea că mulți dintre utilizatori Twitter vor să-și transmită mesajul fără ca tweet-ul respectiv să fie preluat și retransmis de alți utilizatori ai platformei, Twitter va permite dezactivarea la cerere a respectivei opțiuni.

Spre exemplu, vedetele și companiile care vor să distribuie ceva pe Twitter vor putea acționa fără grija că respectivul tweet va fi citat într-un context nefavorabil pe alte pagini de Twitter. Noua funcție va putea fi bifată fie la nivel de utilizator, dacă vrei să blochezi pe cineva din a-ți mai prelua mesajele, sau la nivel global, blocând orice menționare a tweet-urilor tale, cu tot cu răspunsurile primite.

Dezavantajul este că fără această funcție vizibilitatea tweet-urilor tale va fi limitată doar la urmăritorii tăi și vizitatori direcționați prin alte mijloace (ex. link-uri directe), fără posibilitatea de viralizare prin citarea postării inițiale.

Noua opțiune pentru blocarea menționării tweet-urilor apare la scurt timp după alte „inovații” menite să ofere utilizatorilor mai mult control asupra conținutului distribuit, cum ar fi posibilitatea de editare a tweet-urilor abia postate.

Aflată deocamdată la stadiul de testare cu un grup restrâns de utilizatori, noua funcție Twitter ar putea fi anunțată oficial în viitorul apropiat. Rămâne de văzut dacă și acesta va fi un „privilegiu” rezervat plătitorilor de abonamente Twitter Blue (5 dolari/lună).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult