Tinder introduce verificarea cu buletinul a conturilor de utilizator

22.08.2021
Tinder introduce verificarea cu buletinul a conturilor de utilizator
foto: Tinder

Obligatorie în regiunile lumii unde această practică este impusă prin lege, verificarea cu buletinul a conturilor de Tinder are scopul de a-i asigura pe ceilalți utilizatori că au de-a face cu o persoană reală.

Testată cu utilizatorii Tinder din Japonia începând cu anul 2019, verificarea contului de utilizator prin încărcarea copiei unui act de identitate recunoscut este pe cale să fie extinsă la nivel global. Deși, opțională în majoritatea regiunilor lumii, folosirea conturilor verificate ar putea fi introdusă ca și criteriu de afișare, motivând tot mai mulți utilizatori să parcurgă această etapă pentru a-și spori șansele unor potriviri reușite.

Administratorii platformei de dating precizează că verificarea ID-ului va fi opțională la început, la fel ca și procesul de verificare a fotografiilor folosind selfie-uri. În timp, această cerință ar putea deveni obligatorie pentru deținerea unui cont Tinder.

”Știm că unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care Tinder le poate face pentru ca utilizatorii să se simtă în siguranță, este să ofere mai multă încredere că potrivirile găsite sunt autentice”.

Tinder precizează și că procesul de verificare a identității va ține cont de confidențialitatea datelor, însă nu oferă detalii exacte despre modul în care va gestiona documentele încărcate de utilizatori.

Combinat cu verificarea fotografiilor, opțiunea video Face-to-Face pentru contactare directă și adăugarea unui „buton de panică” pentru semnalarea abuzurilor, Tinder consideră că verificarea cu buletinul îi va ajuta pe utilizatori să converseze numai cu persoane reale, reducând drastic abuzurile comise cu ajutorul conturilor false.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult