Vodafone România lansează Supernet 4.5G, cu viteze de până la 800 Mbps

24.10.2017
Vodafone România lansează Supernet 4.5G, cu viteze de până la 800 Mbps

Vodafone lansează Supernet 4.5G, prima reţea mobilă din România care oferă viteze în jurul valorii de 800Mbps, ce poate fi atinsă cu un smartphone lansat comercial.

La scurt timp după repoziţionarea de brand, care are la bază o abordare optimistă asupra felului în care tehnologia şi vieţile noastre vor evolua în viitor, anunţăm evoluţia Supernet 4.5G, o dovadă clară a angajamentului făcut de noul brand. Este modul nostru de a ne invita clienţii să se bucure împreună cu noi de viitor, cu ajutorul inovaţiilor tehnologice”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Capabilă să ofere viteze apropiate 5G folosind actuala infrastructură de comunicaţii LTE 4G, reţeaua Supernet 4.5G este compatibilă cu orice telefon 4G, însă pentru atingerea vitezelor de transfer promovate este necesară folosirea unui smartphone de ultimă generaţie, cum este Galaxy S8, care suportă modul de conectare 4x4x MIMO. Vodafone precizează că pentru a atinge 800 Mbps e nevoie şi de o actualizare firmware, în lipsa căruia vitezele sunt limitate la 500 Mbps.

Vodafone oferă accesul în reteaua 4.5G pentru toate abonamentele existente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult