Waze va putea explica motivul pentru care te direcționează pe trasee alternative

29.07.2021
Waze va putea explica motivul pentru care te direcționează pe trasee alternative

Deși în ultima vreme, alegerea dintre Waze și Google Maps este tot mai greu de făcut, proprietarul Google împrumutând tot mai multe din funcțiile celei dintâi pentru produsul fanion, Waze rămâne soluția mai bună, în cele mai multe situații.

Spre deosebire de majoritatea soluțiilor pentru navigare GPS, Waze poate afișa informații despre călătorie în timp real, complet cu detalii din trafic furnizate de alți utilizatori Waze, cum ar fi poziționarea radarelor mobile, gropi nesemnalizate și accidente de circulație. Desigur, poți contribui la comunitatea Waze furnizând propriile rapoarte de incidente întâlnite în trafic, ajutând alți șoferi care te urmează pe același traseu de drum.

Totuși, una dintre facilitățile Waze cele mai apreciate, posibilitatea recomandării automate de rute ocolitoare atunci când condițiile de trafic pe ruta deja aleasă se înrăutățesc, este tocmai cea care îndepărtează o parte dintre utilizatori. Nu de puține ori, sugestiile oferite se dovedesc de-a dreptul nepotrivite, utilizatorii fiind direcționați pe străzi întortocheate, pline de gropi, sau pur și simplu dificil de navigat comparat rutei principale . Deși aceste rute alternative te pot duce mai repede la destinație, nu de puține ori rămâi cu impresia că ai fost dus pe un traseu total nepotrivit, care mai degrabă ți-a irosit timpul. Waze va încerca să corecteze acest aspect, în viitor, aplicația însoțind sugestiile de navigare cu informații complementare, detaliind exact de ce sugerează o anumită rută pentru a ajunge la destinație.

Teoretic, Waze „știe” deja de ce vei întârzia la destinația propusă, însă abundența de informații nu este „tradusă” automat în explicații inteligibile pentru utilizator, încât multe dintre sugestiile de rute ocolitoare par mai degrabă întâmplătoare. Sub noua formulă, Waze ar trebui să explice exact de ce ruta modificată nu este cea mai scurtă, preferabil folosind cât mai puține cuvinte.

În cele mai multe situații, utilizatorii ajung să întârzie pe un anumit traseu din pricina incidentelor apărute în trafic, sau a condițiilor meteo potrivnice, fără a înțelege exact de ce sugestiile pentru rute alternative primite pe traseu nu ar fi trebuit ignorate. Astfel, rutele ocolitoare vor avea mai mult sens, utilizatorii putând alege în continuare propriul traseu, în ciuda sugestiilor propuse de aplicație, Waze reacționând în consecință.

Google a început să activeze noua funcționalitate din cursul acestei săptămâni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult