WhatsApp permite de acum trimiterea de imagini la calitate și mai înaltă

18.08.2023
WhatsApp permite de acum trimiterea de imagini la calitate și mai înaltă

Testată mai întâi cu un grup restrâns de utilizatori, opțiunea HD permite trimiterea de poze pe WhatsApp la un nivel de claritate mai ridicat, profitând de conexiunile rapide la internet și capabilitățile telefoanelor de nouă generație.

Spre deosebire convenționale pentru schimburi de fișiere, pozele trimise pe WhatsApp sunt convertite în mod automat la o rezoluție mult inferioară, imaginea recepționată la celălalt capăt având doar o fracțiune din rezoluția pozei originale. Scopul acestei măsuri a fost optimizarea schimburilor de poze, în ideea ca utilizatorii Whatapp să poată trimite rapid chiar și întregi albume, fără a pune prea multă presiune pe conexiunea de internet mobil. Iar pentru cei care doresc cu tot din adins să obțină un nivel de claritate mai ridicat, dezvoltatorul WhatsApp a lăsat o setare nu tocmai ușor accesibilă pentru alegerea unui nivel de compresie ceva mai favorabil.

De acum, WhatsApp introduce și nivelul de compresie high-definition (HD), pentru schimburi de poze aproape la calitatea originală. Noua setare este disponibilă pe Android și iOS, oferind o soluție pentru utilizatorii care se așteaptă să vadă pozele primite la același nivel de calitate ca pe telefonul expeditorului. Totuși, nici de această dată nu poate fi vorba de calitate 1:1, setarea HD păstrând un nivel minim de compresie, țintind un raport optim între calitatea imaginii și dimensiunea fișierelor transferate.

Folosirea acestei setări de calitate este semnalată cu un nou marcaj ”HD”, afișat atât pentru expeditor cât și pentru destinatarul pozelor respective.

Important de știut, noua opțiune HD nu rămâne bifată în mod permanent, utilizatorii care doresc să trimită imagini la cel mai bun nivel de claritate posibil trebuind să bifeze această setare înainte de fiecare schimb de fișiere. Până acum, opțiunile de calitate selectabile erau „auto,” „best quality,” și „data saver,”, niciuna permițând schimburi de poze fără ajustarea nivelului de compresie inițial.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult