WhatsApp va permite crearea mesajelor de status și folosind propria voce

21.01.2023
WhatsApp va permite crearea mesajelor de status și folosind propria voce
foto: Profimedia

WhatsApp permite deja inserarea de emoji-uri și animații GIF în mesajele de status, acestea funcționând precum stories-urile de pe Instagram sau Facebook. Următorul pas va fi adăugarea de înregistrări audio, în care utilizatorii să-și poată exprima starea de spirit, sau nemulțumirile la dresa anumitor persoane din lista de contacte.

Conceptul a fost dezvoltat în rețeaua Facebook, unde utilizatorii pot distribui așa numitele „povestiri efemere”, incluzând orice combinație de poze, clipuri video și mesaje text. Oricând de neinspirate ar fi alese, toate acestea dispar automat în ziua următoare, rețelele de socializare folosind acest argument pentru a încuraja distribuirea cât mai multor postări, indiferent de calitatea acestora. Foarte bine primit, conceptul Stories este folosit la scară largă pe Instagram și Facebook, așa că de ce nu ar merge și pe WhatsApp, adaptat opțiuni pentru setarea mesajului de status.

Notițele vocale înregistrate vor apărea mai întâi ca și draft-uri pe care autorii le vor putea asculta înainte de a le posta ca și actualizări ale mesajului de status. Concepută ca o alternativă la înregistrarea de mesaje video, noua funcționalitate va apărea mai întâi pentru utilizatorii din Statele Unite, putând fi găsită în meniul Status Update al clientului WhatsApp.

Funcționând după principiul notițelor vocale, mesajele de status în formă audio vor putea avea o durată limitată la 30 secunde, spre a nu plictisi urmăritorii cu povestiri mult prea lungi. Meta precizează că mesajele vocale astfel postate vor fi transmise exclusiv prin conexiuni criptate end-to-end, oferind protecție împotriva ascultării de către alte persoane decât cele din lista de contacte.

WhatsApp nu este singura platformă care experimentează cu postările vocale. Twitter a testat ceva timp opțiunea de a posta tweet-uri vocale pe iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News