WhatsApp va permite setarea înregistrărilor vocale ca mesaje de status

14.07.2022
WhatsApp va permite setarea înregistrărilor vocale ca mesaje de status

WhatsApp permite deja inserarea de emoji-uri și animații GIF în mesajele de status. Așa că de ce ar părea mai ciudată substituirea acestora cu înregistrări audio, în care utilizatorii să-și poată exprima mai bine starea de spirit, sau nemulțumirile la dresa anumitor persoane din lista de contacte.

Conceptul a fost dezvoltat în rețeaua Facebook, unde utilizatorii pot distribui așa numitele „povestiri efemere”, incluzând orice combinație de poze, clipuri video și mesaje text. Oricând de neinspirate ar fi alese, toate acestea dispar automat în ziua următoare, rețelele de socializare folosind acest argument pentru a încuraja distribuirea cât mai multor postări, indiferent de calitatea acestora.

Foarte bine primit, conceptul Stories este folosit la scară largă pe Instagram și Facebook, așa că de ce nu ar merge și pe cealaltă platformă deținută de Meta, Instagram. Problema este că, spre deosebire de Instagram sau Facebook, WhatsApp este prin definiție o platformă de mesagerie instant, șansele de reușită a unei funcții echivalente, WhatsApp Stories, fiind cel puțin discutabile.

Putem doar presupune cum ar urma să funcționeze noile mesaje de status, vocale. Cel mai probabil, adăugarea unei descrieri text va fi în continuare obligatorie, utilizatorii cu adevărat interesați fiind pur și simplu ademeniți pentru ascultarea mesajului audio.

Meta precizează că mesajele vocale astfel postate vor fi transmise exclusiv prin conexiuni criptate end-to-end, oferind protecție împotriva ascultării de către alte persoane decât cele din lista de contacte.

WhatsApp nu este singura platformă care experimentează cu postările vocale. Twitter a testat de ceva timp opțiunea de a posta tweet-uri vocale pe iOS , dar funcția încă nu este disponibilă la nivel global.

În mod amuzant, viitoarele mesaje de status audio sunt testate cu o limită superioară de 4 minute de înregistrare, care nu poate fi accesată nici măcar cu versiunea beta a aplicației, WhatsApp experimentând cu această funcție doar în cer restrâns.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult