WhatsApp va putea fi setat cu aceeași identitate pe mai multe dispozitive simultan

04.06.2021
WhatsApp va putea fi setat cu aceeași identitate pe mai multe dispozitive simultan

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, confirmă că o actualizare viitoare pentru clientul WhatsApp va înlătura limitarea privind asocierea contului de utilizator cu un singur dispozitiv.

Astfel, în curând vei putea seta același cont de WhatsApp cu până la patru dispozitive, fără a trebui să loghezi de fiecare dată când schimbi la un alt smartphone sau tabletă. Aparent, zvonurile cum că aceasta ar fi o exclusivitate acordată posesorilor de gadgeturi Samsung nu sunt adevărate, toate dispozitivele mobile fiind de fapt suportate.

WhatsApp testează de ceva timp o nouă versiune a aplicației de mobil, care permite configurarea aceluiași cont/număr de utilizator pe mai multe dispozitive.

Probabil, cea mai incomodă limitare a platformei de socializare, restricția privind legarea identității utilizatorului de un dispozitiv anume este pe cale să fie eliminată. La fel ca Facebook Messenger şi alte aplicaţii de mesagerie, clientul WhatsApp va putea fi setat cu acelaşi cont de utilizator pe mai multe dispozitive, trecând mai întâi prin mijloacele uzuale de validare a identității, cum ar fi sistemul de autentificare în doi pași.

Astfel, chiar dacă numărul de telefon va avea în continuare un rol important, utilizatorii primind un cod de securitate care să fie tastat pe dispozitivul suplementar asociat contului de WhatsApp, cei care doresc să-și schimbe numărul de mobil fără a pierde datele păstrate în actualul profil de WhatsApp vir avea posibilitatea să le importe mai departe și asocieze unui alt număr de telefon. Totuși, sunt anumiți pași de urmat și restricții de care trebuie ținut seama.

În forma actuală, autentificarea într-un cont de WhatsApp cu numărul de mobil cauzează delogarea automată de pe dispozitivul folosit anterior, ceea ce poate fi o reală problemă pentru cei care, spre exemplu, mai au acasă și o tabletă pe care ar vrea să o folosească, sau ar prefera să aibă aceeași identitate de WhatsApp și atunci când folosesc telefonul de serviciu. Tot din motive de securitate, în prezent trebuie să aştepţi 24 de ore după ce te-ai logat pe WhatsApp cu un alt dispozitiv, dacă vrei să revii la cel folosit anterior.

Suportul multi-device ar trebui să rezolve aceste impedimente, permițând asocierea identității WhatsApp cu până la patru dispozitive, noul criteriu fiind în general suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult