X (Twitter) nu va mai arăta titlurile postărilor cu link distribuite pe platformă

X (Twitter) nu va mai arăta titlurile postărilor cu link distribuite pe platformă

Platforma X, fostul Twitter, nu mai afișează titlurile postărilor cu link. În schimb, X afișează doar imaginea principală a articolului și site-ul către care se face legătura.

Se pot vedea diferențele dintre noul mod de afișare a postărilor X cu link și vechea versiune mai jos:

Varianta veche | varianta nouă

Schimbarea, deși foarte dăunătoare — în special pentru site-urile de știri unde, dacă nu există și text / caption, pare că pe respectiva pagină sunt distribuite doar imagini fără context — nu este o surpriză totală. Fortune prevenea încă din august că se profila asemenea schimbare, iar deținătorul X, Elon Musk, a confirmat că modificarea „vine direct de la mine” și că va „îmbunătăți foarte mult estetica [sic]”.

Musk a încurajat recent utilizatorii să posteze mai mult conținut direct pe X în vederea creșterii engagementului pe platformă. El a mai spus că algoritmul platformei „încearcă să optimizeze timpul petrecut pe X”, ceea ce înseamnă că „linkurile nu primesc atât de multă atenție” și că „cel mai bun lucru este să postezi conținut în format larg pe această platformă”.

Aceasta este doar una din cele 2 mari schimbări la X făcute săptămâna aceasta. Mai nocivă și mai abjectă este eliminarea opțiunii de raportare a postărilor care prezintă informații înșelătoare.

Astfel, pe X nu mai există opțiunea de a raporta informații eronate, Musk subminându-și în mod direct promisiunea de a reduce tweeturile dubioase, precum și orice formă de conținut care contravine regulilor platformei de micro blogging.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News