Xiaomi brevetează camera foto sub ecran, care dublează ca și cameră principală

10.05.2021
Xiaomi brevetează camera foto sub ecran, care dublează ca și cameră principală

Un nou brevet Xiaomi descrie o camera foto sub ecran derivată din cea principală, plasată pe spatele telefonului. Secretul pare să fie folosire unui sistem rotativ, care permite reorientarea camerei foto fără implicare unui mecanism vizibil la exterior.

În timp ce industria pivotează între extrema camerelor foto retractabile/rotative și camera foto ascunsă sub suprafața activă a ecranului, inginerii Xiaomi iau în considerare un sistem care elimină de facto camera frontală. În schimb, vom avea o singură cameră principală ale cărei lentile se rotesc la interiorul carcasei, fără nevoia unui element de carcasă mobil la exterior.

camera foto sub ecran

Brevetul trimis spre aprobare anul trecut descrie un sistem triple camera poziționat pe aceeași latură de carcasă față/spate. Pe baza modului de utilizare selectat, camera foto se va „roti” cu ajutorul unui motor sau magneți, obținând imagini din spate sau din față. Aparent, inovația este compatibilă și cu formatul de camere foto plasate sub suprafața activă a ecranului, funcționând la fel de bine cu sau fără perforarea ecranului.

Coincidență sau nu, producătorul rival ar fi descris un concept similar de camera foto sub ecran pentru modelul ZTE Axon 20, documentația sugerând lansarea unui telefon echipat cu cameră foto sub ecran, în cursul anului 2021

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult