YouTube adaugă suport pentru înregistrări din mai multe perspective

05.02.2015
YouTube adaugă suport pentru înregistrări din mai multe perspective

YouTube este întotdeauna actualizat cu noi capabilităţi, fie că vorbim despre suport pentru noi rezoluţii, frecvenţă a cadrelor sau modalităţi de afişare diferite (3D, de exemplu). Deşi era o funcţie disponibilă de multă vreme în transmisiile live, selectarea unghiului pentru clipuri pre-înregistrate începe să îşi facă apariţia, însă momentan doar pentru o selecţie limitată de canale. Primul clip care dispune de această capabilitate îi aparţine artistei Madilyn Bailey şi este o înregistrare al concertului său din cadrul YouTube Music Night.

Pentru a experimenta deja faimosul clip, nu trebuie decât să vizitaţi canalul oficial al cântăreţei, unde există un tab dedicat numit „Chose Your View”. Odată ce începe redarea, apar patru butoane în partea din dreapta a ferestrei, care reprezintă cele patru camere folosite pentru filmare. Un simplu click pe oricare dintre acestea schimbă perspectiva din care privim acţiunea, iar sincronizarea este aproape perfectă. Este evident faptul că tehnologia nu este încă gata pentru a fi adoptată de toată lumea, însă chiar şi în stadiul în care se află, funcţionează foarte bine.

Pentru a vă bucura de experienţa „multicamera” veţi avea nevoie de o conexiune la internet rapidă, capabilă să ţină patru fluxuri video simultan şi să aveţi o toleranţă ridicată la prezentatori excentrici şi la muzică calmă. Rezoluţia maximă în care clipul este redat este 1280 x 720 pixeli , însă este posibil ca până la lansarea oficială a funcţiei să fie adăugat şi suport pentru 1920 x 1080 pixeli. Pentru a nu ocupa partea dreaptă a ecranului, butoanele pentru schimbarea camerei dispar atunci când nu sunt folosite sau când pointerul de la mouse nu se află deasupra ferestrei video.

În curând vom vedea mai multe astfel de creaţii, întrucât Google pune la dispoziţia oricărui utilizator de YouTube interesat un formular de înscriere în programul „YouTube Interactive Experience”. Acesta trebuie completat cu o adresă de e-mail, link-ul către canal şi tipul de conţinut publicat. Aşteptăm cu interes să vedem cum va schimba această funcţionalitate vlogging-ul prin intermediul YouTube, cât şi reacţiile din partea serviciilor concurente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult