YouTube Chapters: o nouă funcție pentru redarea de clipuri lungi

14.04.2020
YouTube Chapters: o nouă funcție pentru redarea de clipuri lungi

YouTube a devenit o platformă foarte complexă, care găzduiește în același timp atât clipuri scurte, cât și adevărate emisiuni, filme, documentare și orice alt tip de conținut video. Din acest motiv, este întotdeauna nevoie de funcții noi, care să îmbunătățească experiența de utilizare, iar noua capabilitate numită „YouTube Chapters” (capitole), permite creatorilor de conținut să ofere o delimitare clară în cadrul unui clip ale diverselor secțiuni, ajutând astfel utilizatorii să acceseze direct părțile de care sunt interesați.

Implementarea capitolelor este foarte simplă și folosește o metodă de diferențiere a diverselor secțiuni ale clipurilor pe care utilizatorii o aveau deja la dispoziție. Atunci când un creator de conținut atașează în descrierea unui clip scurtături către anumite momente din clip în formatul HH:MM:SS, YouTube știe acum să împartă și bara de redare în mai multe secțiuni.

În timp ce pe un computer era până acum foarte ușor să accesezi descrierea clipului și să ajungi rapid la capitolul dorit, pe mobil această funcție era foarte greu de folosit. Acum, ambele moduri de utilizare ale YouTube permite accesarea rapidă a unui capitol putând naviga direct pe bara de redare între ele. Desigur, clipurile vor trebui să fie împărțite manual pe capitole de către creatori.

Atunci când un clip nou este urcat, este necesară adăugarea de etichete de timp manual în descriere. Momentan, YouTube nu are un sistem care ar putea detecta automat capitole prin analizarea clipurilor. Desigur, folosind algoritmi AI, compania ar putea oferi o astfel de funcționalitate. Totuși, cel mai probabil o delimitare automată de acest gen ar necesita cel mai probabil aprobarea creatorului original.

Momentan nu toate clipurile cu etichete în descriere afișează noua interfață YouTube Chapters, însă cel mai probabil aceasta va fi disponibilă în curând pentru toți creatorii de conținut. Ca orice funcție nouă de la YouTube, aceasta va deveni disponibilă treptat, pentru fiecare utilizator în parte.

(via Android Police)

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News