YouTube, fără Google+

28.07.2015
YouTube, fără Google+

Urmând unei decizii similare luate pentru serviciul Google Photos, utilizatorii YouTube nu vor mai fi obligaţi să se autentifice folosind contul Google+ pentru a lăsa comentarii la clipurile vizionate.

În încercarea de a face din Google+ un rival pentru reţeaua Facebook, Google a forţat integrarea acestui produs cu mai toate serviciile sale, în speranţa că, neavând de ales, utilizatorii vor îmbrăţişa necondiţionat noua reţea de socializare. Însă lucrurile nu au stat deloc aşa, statisticile umflate artificial prin folosirea autentificării Google+ în alte scopuri decât accesarea reţelei de socializare fiind trădate de participarea slabă a utilizatorilor, rămaşi fideli altor reţele de socializare.

YouTube, fără Google+

Acceptând înfrângerea, Google a decis că impunerea forţată, condiţionând folosirea altor servicii populare de autentificarea prin Google+, a fost o idee proastă. Drept consecinţă, Google a început demersurile pentru un divorţ controlat, mai întâi separând Google+ de aplicaţia Google Photos, iar acum şi de serviciul YouTube. Începând de acum, utilizatorii YouTube nu mai trebuie să se autentifice prin Google+ pentru a lăsa comentarii.

Continuând în această direcţie, Google va renunţa la a mai solicita statutul de membru în reţeaua Google+ pentru folosirea altor servicii, autentificarea Google+ urmând să mai fie necesară pentru folosirea reţelei de socializare şi nimic mai mult. Realizată în mod incremental, tranziţia la un ecosistem de servicii Google fără Google+ va continua până spre finalul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult