Google+ Photos se închide în august

Google+ Photos se închide în august

Google a anunţat că serviciul Google+ Photos e va închide pe 1 august. Acesta este înlocuit de Google Photos, care s-a lansat în luna mai în cadrul evenimentului Google I/O. Cu toate acestea, vechiul serviciu pentru fotografii nu va dispărea complet de luna viitoare, ci va fi oprit în mai multe faze, iar varianta pentru Android este prima care va dispărea.

Având în vedere că există deja o alternativă mult mai bună la componenta pentru fotografii a lui Google+, compania consideră că ar trebui să păstreze  online doar un singur serviciu, iar cel nou este evident privilegiat. Cei care au multe fotografii urcate pe Google+ Photos au la dispoziţie o aplicaţie care poate face tranziţia conţinutului către noul Google Photos. Aceasta este accesibilă din setările contului de Google+. Alternativ, cei care nu vor să se mute pe noul serviciu, pot opta să îşi descarce imaginile prin intermediul Google Takeout.

După varianta de Android a lui Google+ Photos, va fi închisă versiunea pentru iOS şi în final cea pentru web. Este curios însă faptul că noul Google Photos nu a primit încă funcţiile mai avansate ale serviciului pe care îl înlocuieşte. Suportul pentru Chromecast este în continuare absent, iar posibilitatea de a urca imagini în format Photosphere încă nu a fost implementată. Închiderea componentei foto din Google+ este doar cea mai recentă acţiune care duce la dizolvarea reţelei de socializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult