YouTube readuce o funcție Google Play Music foarte apreciată

01.04.2022
YouTube readuce o funcție Google Play Music foarte apreciată

De acum, abonații serviciului YouTube Music vor putea să salveze lista de redare ca și playlist permanent, la care pot reveni oricând pentru continuarea experienței de ascultare.

Deși, la momentul când Google anunța retragerea serviciului Play Music, promisiunea era pentru migrarea tuturor funcțiilor esențiale la înlocuitorul YouTube Music, în realitate experiența utilizatorilor nu a fost chiar atât de lină. Deja popular, Google Play Music nu a ieșit din scenă fără a lăsa în urmă resentimente puternice, utilizatorii rămânând să aștepte practic până în ziua de azi restabilirea unora dintre funcțiile pe care au ajuns să le aprecieze la versiunea anterioară a serviciului de muzică.

Una dintre cele mai mari nemulțumiri era aceea că sub YouTube Music, nu mai puteai să salvezi de-a valma playlist-uri, trebuind să selectezi melodii individuale. Nu de puține ori se întâmplă să cauți după un artist anume, iar selecția de melodii generată în mod automat de Google se dovedește a fi surprinzător de reușită, punând bazele unui eventual playlist pe care ai dori să-l urmezi până la capăt, chiar dacă momentan atenția îți este distrasă cu alte genuri de muzică.

Odată actualizată la cea mai recentă versiune, aplicația YouTube Music permite convertirea listei de redare în playlist. Tot e de făcut este să ridici lista de redare folosind o comandă swipe-up aplicată în ecranul melodiei aflată în ascultare, funcția ”add to playlist” apărând sub forma unui buton marcat +Save, afișat la partea de sus a ecranului. Odată activat, ești întâmpinat cu o listă de playlist-uri comună și cu serviciul YouTube. Rămâne doar să folosești butonul New Playlist și să dai un nume listei de melodii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult