YouTube TV primește suport Multiview – poți urmări mai multe transmisiuni în același timp

18.03.2023
YouTube TV primește suport Multiview - poți urmări mai multe transmisiuni în același timp

Platforma YouTube TV și-a clădit popularitatea prin accesul facil la servicii de live stream, disponibile la un nivel foarte ridicat de calitate a imaginii și cu un catalog de conținut bine structurat.

Populară mai ales printre consumatorii din Statele Unite, platforma YouTube TV este pe cale să ofere un atu pe care niciun serviciu convențional de televiziune prin cablu nu îl poate livra: posibilitatea de a urmări până la patru transmisiuni simultan, într-o interfață prietenoasă ce dispune de instrumente facile, precum selectarea coloanei sonore și afișarea de subtitrări generate în timp real. Comutarea fluxurilor video se face din telecomandă, selectând între simpla redare a coloanei sonore și afișare în modul maximizat.

Noua opțiune Multiview ar putea de un interes deosebit pentru pasionații de competiții sportive, care nu vor mai fi nevoiți să comute între transmisiunile programate la aceeași oră. Totuși, există și o limitare, transmisiunile disponibile în modul Multiview urmând să fie pre-selectate de către administratorii YouTube TV. Altfel spus, utilizatorii platformei nu vor putea combina în mod aleatoriu canalul de sport cu canalul de filme, respectiv, cel de știri. Cel puțin deocamdată, funcționalitatea Multiview va fi asigurată doar pentru ocazii speciale, cum ar perioada competițiilor sportive.

Departe de a fi o simplă interfață pentru stream-uri video multiple, funcția Multiview este concepută și pentru a economisi lățimea de bandă prin selectarea unor versiuni la calitate redusă a fluxului video principal (de unde și condiția pre-selectării de către YouTube TV). Altfel spus, serverele YouTube vor transmite fluxuri video alternative, la rezoluția și nivelul de compresie potrivit pentru vizionarea pe sfert de ecran.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult