YouTube va face și mai dificilă folosirea butonului ”Skip Ads”, deseori afișat pentru utilizatorii non-Premium

23.08.2023
YouTube va face și mai dificilă folosirea butonului ”Skip Ads”, deseori afișat pentru utilizatorii non-Premium

Google a introdus deja setarea de calitate 1080P Premium pentru utilizatorii YouTube, rămânând doar să continue eforturile pentru ademenirea utilizatorilor „free” la abonamente YouTube Premium, făcând cât mai incomod de folosit versiunea gratuită a serviciului.

Astfel, ignorarea butonului Skip Ads se va lovi de noi obstacole, administratorul YouTube ajustând schema de culoare astfel încât respectivul buton să fie mai bine camuflat, în ideea ca orice ezitare din partea utilizatorilor YouTube va spori în mod multiplicat veniturile rezultate din publicitate.

Planul ar putea fi parte dintr-o campanie mai largă, care vizează descurajarea oricăror tentative de ocolire a mecanismelor gândite să faciliteze monetizarea YouTube.

Aparent, majoritatea utilizatorilor care și-au arătat reticența față de opțiunile de abonament YouTube Premium au dezvoltat un veritabil reflex pentru ignorarea mesajelor publicitare, motivând Google să caute noi modalități ingenioase pentru combaterea acestor practici. Astfel, sub noua formulă butonul Skip Ads va apărea restilizat, folosind culori ceva mai neutre ajustate după imaginea redată pe ecran.

Totodată, fontul și stilul actual pentru afișarea mesajelor „Ads” și „Skip Ads” vor fi restilizate, apărând mult mai mici și cu efecte de transparență. Totul pentru a face cât mai dificilă localizarea „țintei” pentru ocolirea reclamelor redate în mod automat.

Potrivit reprezentanților YouTube „Obiectivul nostru este să oferim o experiență de utilizator mai consistentă, în conformitate cu aspectul și senzația actualizate pe care am anunțat-o anul trecut”. Între timp, expertul Google Ads, Thomas Eccel, a analizat situația, spunând că, dacă compania va forța până la capăt schimbarea, aceasta va „afecta rata de vizualizare și cheltuielile campaniilor”, probabil într-un mod care ar crește veniturile din reclame. În schimb, rămâne de văzut dacă măsura va încuraja mai multe solicitări de abonare YouTube Premium, sau doar va accelera exodul utilizatorilor către platforme rivale de conținut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult