YouTube va realiza filme şi seriale

YouTube va realiza filme şi seriale

YouTube este cel mai popular serviciu de streaming pentru materiale video din lume. Succesul său este însă datorat creatorilor de conţinut, care folosesc platforma pentru a-şi prezenta emisiunile şi vlog-urile, cât şi materialele artistice precum scurt metraje sau videoclipuri muzicale. Odată cu ascensiunea conţinutului original si exclusiv pe alte servicii precum Netflix şi Amazon Prime, YouTube încearcă să vină cu propriile sale produse de acest gen sub formă de filme şi seriale realizate de cei mai importanţi utilizatori ai săi.

Câţiva mari youtuberi deja au realizat câteva producţii cinematografice, în parteneriat cu studiouri de la Hollywood, însă acum Google doreşte să îşi ţină creatorii de conţinut mai aproape, oferindu-le ocazia de a realiza filme şi seriale originale, care să rămână exclusive serviciului YouTube. Pentru a realiza aceste noi producţii, compania a început deja să discute cu cei mai proeminenţi creatori de conţinut. Filmările vor fi realizate de studiourile AwesomenessTV.

Există deja patru seriale care urmează să fie realizate, de către youtuberi precum The Fine Brothers, Smosh şi Prank vs. Prank. Nu este încă destul de clar ce subiecte vor fi abordate, însă descrierile sugerează că nu vor fi prea diferite faţă de conţinutul realizat pe fiecare canal în parte. De asemenea, AwesomenessTV urmează să realizeze „câteva filme de lung metraj” în următorii doi ani, care vor avea în roluri principale personalităţi de pe YouTube. Aceste filme vor debuta pe YouTube şi vor fi distribuite şi pe alte căi după o perioadă.

Primul film YouTube este programat să apară în toamna lui 2015, însă momentan compania nu este pregătită să ofere detalii despre acesta. Odată cu aceste veşti, YouTube a anunţat că deschide noi studiouri YouTube Spaces în SUA, Marea Britanie, Japnia şi Brazilia, unde creatorii pot veni să realizeze conţinut pentru canalele proprii folosind echipamentul Google.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult