YouTuber din Spania condamnat la 15 luni în închisoare în urma unei farse făcute unui român

03.06.2019
YouTuber din Spania condamnat la 15 luni în închisoare în urma unei farse făcute unui român

Faima pe internet îi împinge pe unii creatori de conţinut să recurgă la acţiuni foarte urâte. De curând un cunoscut YouTuber a fost condamnat pentru pornografie infantilă, acesta cerând fanelor minore fotografii nud, iar acum un alt YouTuber din Spania a primit o sentinţă de 15 luni în închisoare pentru o farsă pe care a făcut-o pentru vizualizări unui om al străzii, un fost cioban, originar din România.

Kanghua Ren, un YouTuber spaniol de origine chineză, a publicat în 2017 un clip cu farse în care oferea unui om al străzii un pachet de biscuiţi Oreo. Farsa era că acesta a înlocuit crema de culoare albă dintre biscuiţi cu pastă de dinţi, iar ideea a apărut în urma comentariilor de pe contul său de YouTube, fanii plasând astfel o provocare pentru Ren.

Bărbatul de origine română, Gheorghe L., în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit în urma interviurilor că a vomitat după ce a mâncat biscuiţii şi că aceasta a fost cel mai rau lucru care i s-a întâmplat de când trăieşte pe străzi. După reacţia negativă la acest clip, Ren a scos clipul de pe canalul său de YouTube şi a filmat unul nou în care îi oferea victimei o bancnotă de 20 de euro. De asemenea, acesta i-a oferit fiicei victimei 300 de euro în schimbul renunţării la intenţia de a-l da în judecată.

Într-un alt clip, Ren a recunoscut că „s-ar putea să fi mers prea departe” cu farsele, însă acesta a spus şi că ar putea exista şi o parte pozitivă: „Asta îl va ajuta să îşi cureţe dinţii. Nu cred că i-a mai curăţat de când a ajuns sărac”.

Kanghua Ren a primit sentinţa de 15 luni în închisoare şi o amendă de 20.000 de euro din partea Tribunalului din Barcelona (suma pe care clipul a înregistrat-o din reclamele afişate), cât şi ordonarea închiderii contului său de YouTube (ReSet) şi toate conturile de pe reţele de socializare pentru o perioadă de cinci ani. Există însă posibilitatea ca Ren să nu petreacă însă nicio zi în închisoare în urma sentinţei, întrucât tribunalele din Spania au tendinţa de a oferi sentinţe cu suspendare pentru crimele non-violente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult