Apple refuză cererea Epic Games de a relansa Fortnite pe iOS în Coreea de Sud

10.09.2021
Apple refuză cererea Epic Games de a relansa Fortnite pe iOS în Coreea de Sud

Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite, a cerut companiei Apple să îi deblocheze contul de dezvoltator pentru a putea pune jocul înapoi în App Store în Coreea de Sud. Motivul pentru care Epic Games vine cu o astfel de cerere, în ciuda litigiilor dintre cele două companii, referitoare chiar la scoaterea jocului din App Store și blocarea contului de dezvoltator al Epic Games, este o nouă legislație din Coreea de Sud, care permite prin lege companiilor să ofere metode alternative de plată în magazinele digitale.

Sub noua lege din Coreea, tranzacțiile alternative în Fortnite ar fi fost legale

În luna august a anului trecut, Epic Games introducea în versiunea jocului Fortnite de pe iOS o metodă alternativă de plată, care permitea utilizatorilor să cumpere conținut în joc fără să plătească un comision per tranzacție către Apple. În consecință, conținutul era mai ieftin. Acest lucru încalcă însă contractul pe care compania l-a semnat cu Apple pentru a avea acces în App Store, iar Apple a acționat rapid, scoțând jocul din portofoliul magazinului. Întrucât Epic Games a refuzat să scoată metoda alternativă de plată chiar și după aceste acțiuni, Apple a pedepsit compania prin eliminarea lor de pe App Store, blocând contul prin care aveau acces la magazin.

Acum, în urma legii din Coreea de Sud, Epic Games dorește să i se reactiveze contul pentru a putea lansa jocul în această regiune, însă răspunsul Apple a venit rapid.

„Așa cum am spus de la început, am fi bucuroși să îi primim pe Epic înapoi în App Store, dacă acceptă să joace conform regulilor, la fel ca toată lumea. Epic a recunoscut că a încălcat contractul și, acum, nu avem nicio bază legitimă pentru reinstaurarea contului său de dezvoltator.”, citează TechCrunch reprezentanții Apple.

Chiar de curând, Apple a schimbat niște reguli care permit unor aplicații să menționeze faptul că utilizatorii se pot abona sau pot cumpăra conținut care să poată fi accesat în aplicațiile de pe App Store folosind alte metode și oferind link-uri către acestea. Totuși, acea regulă nu se aplică jocurilor video. Noul regulament face referire la aplicații de tip „player”, care permit doar consumul de conținut, precum reviste, publicații online, cărți, muzică sau conținut video.

sursa: TechCrunch

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult