Când se închide FarmVille, jocul care a ajutat la creșterea platformei Facebook

28.09.2020
Când se închide FarmVille, jocul care a ajutat la creșterea platformei Facebook

FarmVille, la un moment dat unul dintre cele mai populare jocuri din lume, strâns legat de rețeaua de socializarea Facebook, se va închide la sfârșitul anului 2020. Zynga, compania din spatele acestui joc a făcut acest anunț astăzi, iar motivul din spatele acestei decizii este una tehnică, nu obligatoriu legată de popularitatea în scădere a jocului. Adobe Flash, platforma software pe care a fost construit, va dispărea în curând, urmând a fi eliminată din toate browserele de internet.

FarmVille se închide din cauza tehnologiei învechite pe care este construit

Atât Adobe, care nu mai susține tehnologia Flash, cât și Microsoft au contribuit în egală măsură la „moartea” FarmVille. Odată cu decizia de a elimina compatibilitatea cu Flash din browserele Edge și Internet Explorer, Microsoft a asigurat faptul că niciun joc sau aplicație Flash nu vor mai putea rula pe hardware modern. Totodată, pe lângă problemele de securitate pe care vechiul software Adobe le aduce de la sine, utilizarea de browsere învechite ar supune utilizatori la și mai multe riscuri.

FarmVille va rămâne însă online câteva luni de acum înainte. Jocul este programat să fie închis pe data de 31 decembrie. Magazinul său online, care a contribuit mult la dezvoltarea companiei Zynga și transformarea sa dintr-un studio de jocuri pentru Facebook într-un adevărat gigant la un moment dat, va mai vinde obiecte in-game doar până pe 17 noiembrie. Totuși, dacă nu consumi obiectele pe care le-ai cumpărat în joc până la acea dată, totul va fi pierdut, odată cu oprirea jocului de la sfârșitul lunii decembrie.

„Suntem conștienți că mulți dintre voi ați fost cu noi încă de la început, ajutându-ne să construim o comunitate globală incredibilă de jucători de-a lungul anilor, care s-au bucurat de acest joc la fel de mult ca noi. Pentru asta, vă mulțumim.” au scris reprezentanții Zynga pe pagina de Facebook a joului.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult