China va bloca accesul la jocuri video de origine străină, neaprobate de autorități

15.04.2022
China va bloca accesul la jocuri video de origine străină, neaprobate de autorități
foto: Pexels

Ultimii câțiva ani au fost foarte complicați pentru gamerii din China. Nu numai că aceștia sunt verificați pentru a-și demonstra vârsta, întrucât minorii nu au voie să se joace decât în weekend și doar pentru câteva ore pe zi și doar în anumite intervale orare, dar multe dintre jocurile neaprobate de guvern au fost oprite sau cenzurate. Acum însă, cei care obișnuiau să acceseze jocuri video din alte țări printr-un serviciu de tip VPN de la Tencent, nu vor mai putea face asta decât cu titlurile special aprobate de către autorități.

Serviciile care ofereau acces la jocuri din alte țări vor fi blocate în China

Tencent a anunțat că software-ul său, folosit de majoritatea gamerilor pentru a accesa componentele online cu servere în alte țări, își va schimba modul de funcționare începând cu data de 31 mai. Serviciul său, numit un „accelerator de jocuri”, trecea peste limitările impuse de autorități pentru a oferi acces la viteze înalte și latențe scăzute către servere din alte țări pentru cele mai populare jocuri video. Acceleratorul de jocuri de la Tencent a fost lansat în 2018 și a funcționat de atunci fără probleme.

Se pare însă că începând cu data de 31 mai, un update va limita accesul acestui serviciu doar la titluri care sunt aprobate pentru a fi distribuite și jucate în China, relatează Reuters. Accesul la aceste jocuri nu este limitat din punct de vedere legal, însă vitezele de transfer între internetul din China și serverele acestor jocuri sunt în general foarte scăzute, făcând accesarea lor în condiții optime aproape imposibilă fără un „accelerator”. Există și alternative la serviciul Tencent, de la alte companii concurente, dar este posibil ca toate să fie limitate în viitorul apropiat.

Utilizatorii de pe serviciile de social media din China spun însă că nu sunt surprinși de această mișcare:

„Această mișcare era așteptată având în vedere direcția în care merg lucrurile. În fiecare zi este mai greu să fii gamer în China.”, a fost mesajul postat de un gamer pe Weibo.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult