Diablo 3 anunţat oficial – e iadul pe pământ

29.06.2008
Diablo 3 anunţat oficial – e iadul pe pământ

Pe 28 iunie 2008, în cadrul evenimentului Worldwide Invitational, Blizzard a rupt tăcerea şi a dezvăluit Diablo 3, ultimul titlu din poate cel mai cunoscut şi apreciat RPG din toate timpurile. Jocul se află încă în lucru, dar cunoaştem cu certitudine că atunci când va fi gata, Diablo 3 va rula pe PC-uri şi pe sisteme Mac, în modurile single-player şi multiplayer pe Battle.net. Despre console nu s-a spus nimic deocamdată.

Designerul şef Jay Wilson promite că Diablo 3 va avea o acţiune şi mai bine pusă la punct decât cea din Diablo 2. Cât despre grafică, e clar că nu există termen de comparaţie. Hai mai bine să vedem ce aduce nou Diablo 3.

În primul rând, clasa Witch Doctor (vrăjitoare, femeie înţeleaptă, vraci). Specializările vraciului sunt desigur vindecarea, hipnotizarea şi întoarcerea inamicilor unul împotriva celuilalt (sau vraja “horrify” care va îngrozi creaturile adverse făcându-le să fugă), lansarea mingilor de foc (fire bombs) şi, o abilitate foarte importantă în luptele cu “şefii”, invocarea a mii de lăcuste devoratoare (Mongrel). Din acest punct de vedere, caracterul Witch Doctor se aseamănă cu necromantul, doar că vraciul cheamă în ajutor fiinţe vii, nu scheleţi.

Blizzard doreşte să atragă cu Diablo 3 şi domnişoarele pasionate de caractere puternice, de acelaşi sex. Special pentru ele, au creat versiuni feminine la toate clasele de eroi, inclusiv la Barbarian şi Witch Doctor. Legat de barbari, să spunem că şi ei vin cu abilităţi (whirlwind) şi arme noi, capabile să îngheţe şi să împietrească inamicii. Restul claselor nu au fost încă dezvăluite ceea ce înseamnă că s-ar putea să mai avem parte de câteva surprize.

Diablo 3 Gameplay

Dintre feţele cunoscute din Diablo 2 o vom recunoaşte pe cea a lui Deckard Cain care face ce face şi ajunge din nou prizonier în Tristram. De această dată, vom vedea o nouă latură a Tristramului, şi mai posedată de către creaturile infernului.

Gameplay-ul va fi mult mai interactiv decât cel din Diablo 2. Te vei putea folosi de anumite obiecte din teren pentru a-ţi înfrânge adversarii (să dărâmi zidurile peste ei, spre exemplu). Nu mai are rost să spun că vei avea la dispoziţie sute de arme, scuturi şi armuri cu tot felul de proprietăţi speciale, unele personalizabile. Deja nu mai am răbdare – vreau să-l mătrăşesc încă o dată pe Diablo. De fapt nu doar o dată ci cu fiecare caracter în parte. Oare cât va mai dura până când va fi gata Diablo 3?

Diablo 3 Diablo 3
Diablo 3 Diablo 3
Urmărește Go4IT.ro pe Google News