Disney și Bandai lansează un Tamagotchi „Star Wars” cu R2-D2

04.08.2021
Disney și Bandai lansează un Tamagotchi „Star Wars” cu R2-D2

Tamagotchi, jucăria-fenomen din anii ’90 se bucură de o adevărată renaștere. Nu numai că noi versiuni „clasice” ale animalelor de companie virtuale au fost lansate recent pe piață și că producătorul japonez din spatele acestora, Bandai, dorește să transforme acest concept într-un ceas inteligent, dar acum încep să apară și parteneriate Tamagotchi cu alte brand-uri de succes. De exemplu, tocmai a fost anunțat un nou model Tamagotchi cu tematică Star Wars, în care „animalul” virtual este chiar roboțelul R2-D2 din celebra serie de filme.

R2-D2 devine un „animal virtual” pentru noua linie de dispozitive Tamagotchi

Modelul Tamagotchi cu R2-D2 va fi disponibil în două variante de culoare alb cu albastru. Una este predominant albă, cu accente albastre, iar cealaltă este predominant albastră din plastic transparent, cu accente albe. Design-ul este astfel inspirat de culoarea robotului R2-D2. Totuși, fiind un dispozitiv Tamagotchi, acesta are în continuare clasica formă de ou, și beneficiază de aceleași trei butoane pentru interacțiunea cu jocul.

Pentru că este vorba despre un roboțel și nu despre un animal virtual, noul Tamagotchi cu R2-D2 va fi puțin diferit. Acesta poate învăța până la 19 abilități pe parcursul jocului, iar utilizatorii trebuie să îl mențină încărcat și curat. Din fericire, nu vor trebui curățate excremente virtuale, fiind vorba despre un robot. Vor exista și câteva mini-jocuri incluse, care îl vor transforma pe R2 în pompier, de exemplu.

tamagotchi r2-d2 2

Cu siguranță, complexitatea unui joc precum Tamagotchi în 2021 este rudimentară, în comparație cu ceea ce avem disponibil pe platformele moderne, însă aceste jucării par să fie mai degrabă orientate acum către cei care le-au mai întâlnit în copilărie și și-ar dori să le încerce din nou din nostalgie. Nostalgia pentru Tamagotchi combinată cu nostalgia pentru filmele Star Wars mai vechi ar putea fi factorii care ar putea transforma acest dispozitiv într-un adevărat succes comercial. Dispozitivele sunt deja disponibile la precomandă în anumite regiuni, la prețul de 20 de dolari americani, iar livrările sunt așteptate începând cu 11 noiembrie.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult