Finala primei competiţii de sport electronic din acest an, Romanian eSport Championship, are loc pe 25 – 26 mai, la Turbohalle

Finala primei competiţii de sport electronic din acest an, Romanian eSport Championship, are loc pe 25 – 26 mai, la Turbohalle
  • Premiile ReC, ediţia a treia, au o valoare totală de 6.900 de dolari
  • Jocurile acestui sezon sunt League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive şi
  • DOTA 2
  • Spectatorii vor putea participa la concursuri cu premii ce constau în produse hardware

Bucureşti, 30 aprilie 2013: După cele două ediţii de succes organizate anul trecut, ComputerGames.ro, cel mai mare site de jocuri din România, merge mai departe cu al treilea sezon Romanian eSport Championship (ReC), al cărui finală va avea loc pe 25 – 26 mai, la Turbohalle, Bucureşti. Evenimentul este susţinut de Romtelecom, partener tradiţional al competiţiei de sporturi electronice, care va difuza evenimentul în direct, pentru a doua oară consecutiv,  pe canalul Dolce Sport 2 şi pe www.dolce-sport.ro, versiunea online a postului  TV de sport al operatorului.

Calificările pentru marea finală Romanian eSport Championship, din ultimul week-end al lunii mai, s-au desfăşurat timp de opt săptămâni, online.

Jocurile ediţiei din acest an a competiţiei de sport electronic sunt League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive şi DOTA 2.

Oficial, odată cu cel de-al treilea sezon al Romanian eSport Championship, intră în scenă CS: GO, acesta luând locul jocului Counter-Strike 1.6. În finală vor participa cele mai bune patru echipe de la fiecare competiţie desfăşurată online anterior, iar evenimentul va fi transmis online, în direct, pe www.dolce-sport.ro, dar şi la televizor, pe Dolce Sport 2, a declarat Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro.

Premiile au o valoare totală de 6.900 de dolari şi sunt distribuite în mod egal între competiţiile de League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive şi DOTA 2.

Totodată, în cadrul finalei celui de-al treilea sezon al ReC de la Turbohalle va exista şi o zonă dedicată spectatorilor interesaţi să participe la concursuri de StarCraft 2, FIFA 13 şi ShootMania. Aceştia se vor putea înscrie la concursuri şi vor putea câştiga premii ce constau în produse hardware.

Biletele pentru eveniment costă 15 lei şi pot fi cumpărate de pe shop.computergames.ro.

Romanian eSport Championship este susţinut şi de Jerry’s Pizza, Kingston, Like IT, Mad Catz, Mountain Dew.

Partenerii media ai Romanian eSport Championship sunt Computerblog.ro, Das Cloud, GO4IT, Level, Mobzine.ro, PCMHZ.com, Playtech.ro, Smart IT, Techzone.ro, Zon@ IT.

Despre ComputerGames.ro

ComputerGames.ro este unul dintre cele mai mari site-uri din România, dedicat în exclusivitate jocurilor, care oferă cititorilor săi cele mai noi ştiri, articole şi download-uri din industria de gaming. De-a lungul timpului, comunitatea din spatele site-ului a crescut considerabil, forumul ComputerGames numărându-se printre cele mai dezvoltate şi cunoscute din ţară. În 2001, ComputerGames.ro a înfiinţat Professional Gamers League (PGL), asociaţie care organizează campionatele naţionale de jocuri pe calculator, devenite deja o tradiţie în lumea tinerilor din România. De peste 10 ani PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiţii mondiale în domeniu, care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiţii participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obţine un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Despre Romtelecom şi Dolce Sport

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. La finalul anului 2012, Romtelecom a raportat peste 4,7 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezentă pe piaţă din 2010 şi şi-a obişnuit clienţii cu un conţinut de calitate şi exclusiv, transmis şi pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanentă), 3 şi 4 (cu emisie temporară). Dolce Sport este prezent şi online, pe http://dolce-sport.ro şi pe https://www.facebook.com/dolcesport.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News